TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Julresa till Afrika

2018-07-11  |  uppdaterad: 2024-01-04
Visa alla inlägg

jul vid det indiska oceanet

Drömmer du om att resa under julen?

Lämna den svenska kylan och åk till den afrikanska sommaren.

Medan vi har kyla, snö, regn och rusk väntar sol, sommar och massor av upplevelser på våra afrikanska resmål i december.

Vilka afrikanska länder ska jag besöka över julen?

I december är det sommar på våra afrikanska resmål.

Vi presenterar tre resmål nedan, som är perfekta att besöka under julmånaden. 

Tanzania i december

zebror i Serengeti Tanzania

Tanzania är ett fantastiskt safariland året runt. Men december är en av årets varmaste månader.

Från mitten av december är ”den lilla regnperioden” vanligtvis över och du kan förvänta dig massor av solsken, samt ett frodigt, grönt landskap i Tanzanias mest kända park Serengeti Nationalpark.

I december har gnuerna vandrat hela vägen till Serengetis södra del och Ngorongoro-kratern. Det innebär att det finns massor av djur här, och om du har tur kan du åka på dramatiska game drives, där du kan uppleva rovdjurens jakt efter föda. Ge dig själv en extra julklapp och upplev Serengetis djurliv ovanifrån på en fantastisk ballongsafari.

December är dessutom en av de bästa månaderna att uppleva fåglar i Tanzania. Massor av fåglar migrerar till Tanzania för att övervintra innan de vänder tillbaka till Nordafrika och Europa.

Kan du tänka dig att välkomna det nya året med en drink i handen på stranden eller i poolen? Avsluta safariresan och julsemestern på kritvita sandstränder på Zanzibar utanför Tanzanias kust. Tillbringa dina dagar på de vackra sandstränderna, vid resortens pool, eller åk på dagsutflykt till Zanzibars gamla stadsdel Stone Town, där massor av upplevelser väntar.

3 förslag på julsemester i Tanzania:

Sydafrika i december

noshörning i Kruger Nationalpark

Ett besök i Sydafrika i december innebär sommar och sol, oavsett om du tycker om safari, storstad, strand eller natur.

Även om det är regnperiod i Kruger Nationalpark i december visar parken sig från sin mest bildsköna sida med sin frodiga, gröna och riktigt vackra natur. Djurliv året runt! Från slutet av november är det också möjligt att se små djurungar och ett spännande utbud av övervintrade fåglar.

Sydafrika är också hem åt en av världens vackraste kuststräckor, som har fått namnet Garden Route. Se fram emot att uppleva några av höjdpunkterna på den vackra, 300 kilometer långa rutten som går mellan Mossel Bay (Västra Kapprovinsen) och Storms River (Östra Kapprovinsen). Gläd dig åt vackra stränder, spännande städer samt dramatiska och ständigt omväxlande landskap. Du kan bland annat se fram emot att uppleva Oudtshoorn, som är världens strutshuvudstad. Förutom mängder av strutsfarmar bjuder staden även på imponerande droppstensgrottor, som är över 20 miljoner år gamla.

Avsluta julsemestern på ön Mauritius och få en fantastisk avslutning på ditt äventyr i Sydafrika. December är en av de varmaste månaderna, och här finns massor av solsken och upplevelser för både stora och små.

4 förslag på julsemester i Sydafrika:

Kenya i december

elefantflock i Masai Mara

Även om det egentligen är lågsäsong i Kenyas Masai Mara är det ett fantastiskt resmål i december.

Den korta regnperioden, som börjar i november, begränsar sig vanligtvis till korta men intensiva skurar, och kommer därför sällan i vägen för din safari. Från mitten av december närmar sig torrperioden, och de frodiga och gröna landskapen visar sig igen. Masai Mara är fullt med djurliv, och du kan bland annat förvänta dig stora elefantflockar, spännande övervintrade fåglar och massor av djurungar.

Tillbringa den sista tiden av din julsemester i kuststaden Mombasa, som ligger vid Indiska oceanen, där december är en av årets varmaste månader. I Mombasa finns vackra sandstränder, azurblått hav och möjlighet att snorkla i områdets vackra korallrev. Du kan också avsluta din julsemester i Tanzania på Zanzibars vackra strand.

4 förslag på julsemester i Kenya:

Drömmer du om Asien eller Latinamerika?

Asien förknippas ofta med vackra solsemesteröar året runt. Thailand, Sri Lanka och Vietnam är bara tre av de länder där du kan kombinera de vackraste upplevelserna med en fantastisk avslutande julsemester längs asiatiska stränder. Läs mer om resor till Asien under julsemestern här.

I Latinamerika väntar massor av frodig natur, spännande kultur och ett fantastiskt djurliv, som skiljer sig från det afrikanska. Vi har något för dig som vill ha en vanlig rundresa och dig som vill köra själv. Vill du besöka Latinamerika i december? Läs mer här.

Boka så tidigt som möjligt!

indiska oceanen

December är en populär resemånad, då många resmål i hela världen har högsäsong.

Vårt bästa råd till dig är därför att: Boka så tidigt som möjligt!

Om du undrar något kan du kontakta våra resekonsulter, som är redo att hjälpa dig med dina frågor.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär