TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
14 dagar

Södra Thailands stränder och djungeläventyr i Khao Sok

Se fram emot avkoppling på Thailands främsta solsemesterresmål Phuket, och upplev Thailands vackraste nationalpark Khao Sok. Avsluta resan i det lugna och autentiska strandparadiset Khao Lak.

Södra Thailands stränder och djungeläventyr i Khao Sok
Södra Thailands stränder och djungeläventyr i Khao Sok
14 dagar

Södra Thailands stränder och djungeläventyr i Khao Sok

Se fram emot avkoppling på Thailands främsta solsemesterresmål Phuket, och upplev Thailands vackraste nationalpark Khao Sok. Avsluta resan i det lugna och autentiska strandparadiset Khao Lak.

StartsidanAsienThailandSödra Thailands stränder och djungeläventyr i Khao Sok
Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg t/r från Sverige till Phuket
 • 9 nätter på 4-stjärniga hotell
 • 1 natt på Jungle Camp i Khao Soks nationalpark i rum med eget badrum och egen toalett
 • 1 natt i flytande bungalow på Cheow Lan-sjön med eget badrum och egen toalett
 • 11 x frukost
 • 2 x lunch (dag 7 och 8)
 • 1 x middag (dag 7)
 • Välkomstmöte
 • Åktur i traditionell motorbåt på Cheow Lan-sjön
 • Aktiviteter på Cheow Lan-sjön
 • Lokala engelsktalande guider på transfer och utflykter
 • Färd i bil eller minibuss med aircondition
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oberoende av antalet deltagare

Kortfattat om resan

Denna resa kombinerar avkopplande solsemester vid några av Thailands bästa stränder med unika naturupplevelser i Khao Sok nationalpark.

Resan startar på Thailands främsta solsemesterresmål: Phuket. Du bor vid Kata Yai Beach, där palmerna skuggar den gyllene sanden medan vågorna långsamt rullar in mot land. Vattnet är varmt, klart och relativt grunt, vilket är perfekt för både barn och vuxna.

Resan tar dig dessutom med på ett äkta djungeläventyr i Thailands vackraste nationalpark, Khao Sok. Fåglarna kvittrar ikapp och aporna svingar sig från gren till gren i de höga trädtopparna, som sträcker sig upp mot himlen. Den första natten bor du i en stuga med utsikt över Sok-floden och Khao Soks frodiga regnskog. Den andra natten bor du på ett flytande hotell, ett ”flotell”, mitt på den smaragdgröna Cheow Lan-sjön, där branta kalkstensklippor reser sig lodrätt upp ur vattnet.

Resan avslutas i det charmiga strandparadiset Khao Lak. Atmosfären är av en helt annan värld än Phuket. Här är det lugnare och mer autentiskt, samtidigt som du har allt du behöver.

Välj denna resa eftersom...

 • God kombination av avkopplande solsemester och stora naturupplevelser i Thailands vackraste nationalpark
 • Upplev två av södra Thailands mest populära strandresmål: Phuket och Khao Lak
 • Du övernattar i stuga i Khao Soks regnskog och bor på flytande hotell på den magiska Cheow Lan-sjön
 • Du har massor av fritid, då du själv bestämmer tempot och aktiviteterna

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige

I dag är det avresa från vald flygplats och flyget går till Thailand med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Ankomst i Thailand

Du landar på flygplatsen på Thailands främsta solsemesterresmål, Phuket. Det är Thailands största ö och här finns mer än trettio praktfulla stränder som har sina egna kännetecken.

Du hämtar upp ditt bagage och går genom tullen. Utanför möts du av din chaufför, som kör dig till hotellet på Kata Beach på Phukets sydvästra kust.

Kata Beach är en av de mest kända stränderna på hela ön och består egentligen av två stränder: den ”stora” stranden Kata Yai och den ”lilla” stranden Kata Noi. Båda stränderna har gyllene sand och skuggande palmer. Ditt hotel ligger på Kata Yai, den stora stranden. Framför dig ligger 1,5 kilometer gyllene sandstrand, som är som tagen ur en resebroschyr. Det lugna och klara vattnet är relativt lågt, vilket gör Kata Yai till den perfekta badstranden för både barn och vuxna. Här finns trivsamma restauranger, små butiker och fina snorklingsmöjligheter – allt man behöver för en perfekt solsemester.

Resten av dagen tillbringar du som du vill. Kan ett dopp i vågorna locka? Eller vad sägs om en långsam promenad längs stranden, då du bara insuper den varma solen, njuter av vågornas brus och ser fram emot resans första läckra thaimåltid på en av stadens trivsamma restauranger?

Dag 3-5: Välkomstmöte - Phuket

På dag tre hålls ett välkomstmöte för de som vill delta. Dagen innan kommer du att få information om tiden för mötet. En representant från vår samarbetspartner möter dig på hotellet, där hen hälsar dig välkommen och ger dig tips om bra lokala restauranger, sevärdheter och stränder. Representanten går även igenom transfertider och svarar på eventuella frågor.

Det är enkelt att tillbringa tre dagar med att bara dåsa på den gyllene stranden och bada i det varma vattnet. Om du har lust att ge dig ut på upptäcktsfärd så har Phuket faktiskt en del att bjuda på. Det är en relativt stor ö på 543 kvadratkilometer och här finns både stora natur- och kulturupplevelser.

I vattnet kring ön hittar du vackra korallrev och massor av färgrika fiskar, så en snorklingsutflykt kan verkligen rekommenderas. I synnerhet den södra delen av Kata Noi (alltså den ”lilla” stranden) har ett fint rev, som man enkelt kan simma ut till. Du kan gå från Kata Yai till Kata Noi – eller gör som lokalborna och ta en tuk-tuk.

På den östra sidan av Phuket ligger Phang Ngah-bukten, som kännetecknas av sina imponerande kalkstensklippor som på många ställen reser sig nästan lodrätt upp ur det smaragdgröna vattnet. Det är här i bukten man hittar den legendariska ”James Bond-ön”, där delar av ”Mannen med den gyllene pistolen” spelades in 1974.

Själva staden Phuket var en gång i tiden en viktig knutpunkt för handeln mellan Kina, Indien och Europa. Historiska dokument visar att både portugisiska, franska, nederländska och engelska handelsfartyg lade till här, och i synnerhet portugiserna bosatte sig på ön. Portugiserna anställde kinesiska immigranter till att bygga deras hus och på så sätt uppstod den eleganta och färgrika portugisisk-kinesiska arkitekturen. För 100 år sedan strömmade kinesiska immigranter till ön och Phuket är därför en livlig och spännande blandning av kinesiska tempel, charmig portugisisk-kinesisk arkitektur i smala gator, lokala marknader, hippa butiker, restauranger och kaféer.

Vill du shoppa är Phuket väl värt ett besök. Från lokala marknader till moderna shoppingcenter – här finns allt.

Tillbringa kvällen med en sagolik utsikt över solnedgången och en sval paraplydrink i handen. Det är den perfekta avslutningen på en härlig dag!

Dag 6: Phuket – Khao Sok nationalparken

Efter frukosten är det dags att ta farväl av Phuket. Du hämtas i bil och körs norrut mot nationalparken Khao Sok, där tropiska djungeläventyr väntar dig.

Khao Sok är en av Thailands största nationalparker med en yta på 739 kvadratkilometer – och kanske en av landets vackraste.

I nationalparken finns ett av Thailands största områden med ursprunglig regnskog – alltså uråldrig, orörd regnskog. De frodiga omgivningarna och livgivande floderna är hem åt ett rikt djurliv. Här kan du möta gibbonapor, langurer och makaker. Den lilla dvärghjorten lever här tillsammans med bland annat muntjak och serover. Om du har tur kan du få se en glimt av den vackra, långhalsade marmorkatten! Är du fågelintresserad har du också något att se fram emot. Stork, näshornsfågel, kaneltrogon och rödnackad trogon tillhör gästerna i skogens träd.

I de djupa skogarna lever också både leoparder, tapirer och björnar, men för att se dem krävs det lite mer än vanlig tur …

En del av nationalparken utgörs av den 165 kvadratmeter stora Cheow Lan-sjön, som är en konstgjord sjö. Sjön bildades då man 1987 byggde Rajjaprabha-dammen och därmed översvämmade området. 385 lokala familjer flyttades och kompenserades, och djur både seglades ut via floderna och flögs ut med helikopter. Efterhand som området översvämmades mer och mer av regn- och flodvatten blev en del av regnskogen omvandlad till sjö och de höga kalkstensklipporna, som tidigare sträckte sig högt upp bland trädkronorna, förvandlades till små regnskogsöar som i dag sticker upp ur det klara, smaragdgröna vattnet. Det är en helt oförglömlig upplevelse att paddla kanot mellan de höga klipporna.

Det är inte utan anledning som Cheow Lan på sommaren beskriv som Thailands svar på Guilin, som är känd för att vara en av Kinas vackraste platser.

Ett besök i Khao Sok nationalpark är fulländat om man besöker både själva regnskogen och den magiska sjön, så det är naturligtvis det du ska göra de kommande dagarna.

Resan från Phuket till Khao Sok tar cirka 3 timmar. Vid ankomsten kan du välja att koppla av och njuta av naturen utanför din dörr, eller köpa till en av nedanstående tilläggsturer.

Dag 7: Khao Sok – Cheow Lan Lake

Efter frukosten hämtas du på hotellet. Dagens resmål är den konstgjorda Cheow Lan-sjön – men första stoppet på dagens utflykt är den lokala marknaden.

Efter ett kort stopp för att se den imponerande dammen som har skapat sjön, ger du dig ut i traditionell motorbåt på den smaragdgröna sjön. Njut av de vackra omgivningarna med vita kalkstensklippor som reser sig lodrätt upp ur vattnet. Om du har lust kan du ta dig ett dopp i det rena vattnet.

Vid lunchtid ankommer du till nattens övernattningsplats – en flytande bungalow mitt på sjön! Personalen står beredd med en god lunch, som intas med utsikt över den vackra naturen och det klara vattnet.

På eftermiddagen kan du välja mellan en rad aktiviteter. Under lunchen berättar guiden om möjligheterna, men vi kan avslöja lite här: du kan vandra till några av de eleganta droppstensgrottorna som finns området eller till en härlig utsiktspunkt. Eller kanske vill du hellre besöka ett vattenfall? Det finns utflykter för dem som vill utmanas lite fysiskt och för dem som bara vill njuta av den vackra naturen man befinner sig i. Du kan naturligtvis också välja att bara koppla av i en solstol med en bra bok och ta ett dopp i sjön när du behöver svalka dig.

Innan kvällsmaten bjuds du dessutom med på en gemensam båttur ut på sjön med möjlighet att se delar av områdets djurliv.

Efter kvällsmaten kan du luta dig tillbaka efter en dag fylld med upplevelser och se upp på den vackra stjärnhimlen, som inte förorenas av konstgjort ljus.

Övernattning:
Dag 8: Cheow Lan-sjön – Lunch i Khao Sok-djungeln – Khao Lak

Det är helt enkelt magiskt att vakna upp på sjön medan dimman långsamt lättar. Aporna och fåglarna har också vaknat och lever rövare i trädtopparna.

Tidigt på morgonen ger du dig ut på ännu en spännande båtsafari på sjön. Håll utkik efter rökgrå bladapa, gibbonapor och makaker. Du kan till och med få se vilda elefanter.

Efter segelturen serveras frukost. Sedan har du tid att ta dig ett dopp i sjön, paddla kanot eller bara njuta av utsikten och lugnet, som bara avbryts av fågelkvitter och apvrål.

Sist på förmiddagen är det utcheckning och du seglas till Cheow Lan Lake-piren. Längs vägen kan du njuta av åsynen av de äventyrliga kalkstensklipporna, som reser sig lodrätt upp ur den smaragdgröna sjön.

Tillbaka vid piren väntar din chaufför på att köra dig till ditt djungelhotell, där du serveras en utsökt thailändsk lunch.

Därefter körs du till Khao Lak, som ligger gott och väl en timme bort. Här checkar du in och kan sedan njuta av detta lugna semesterparadis helt utan avbrott. På med badkläderna och hitta din nya favoritplats på den honungsfärgade stranden. På kvällen kan du ge dig in till staden och kolla in urvalet av butiker och restauranger.

Dag 9-12: Khao Lak

Khao Lak är inbegreppet av både lugn och äventyr och du tillbringar dagarna här som du vill.

Khao Lak består av flera sammanhängande strandområden som tillsammans utgör detta underbara semesterparadis, med det blå havet på ena sidan och den frodiga regnskogen på andra.

Under din vistelse kan du se fram emot några sköna och avkopplande dagar på stranden eller vid hotellets pool. Om du vill vara mer aktiv kan du vandra i den närliggande nationalparken Khao Lak-Lam Ru eller åka på dyk-/snorkelutflykt till ett av världens bästa dykställen – Similianöarna som ligger 1 timme och 15 minuters färd bort med speedboat. De nio öarna har utsetts till nationalpark och har ett imponerande marint liv med färgglada fiskar, valhajar, havssköldpaddor och rockor, samt orörd natur, kritvita sandstränder och kristallklart vatten.

Dag 13: Hemresan börjar

Det har blivit dags att ta farväl av Thailand. Du blir hämtad på hotellet och körd till flygplatsen. Härifrån flyger du till Sverige med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 14: Hemkomst

Du landar i Sverige efter en härlig semester med både avkoppling och stora naturupplevelser.

När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för mer information.
Resbrev
Berättelser från resenärer
INNAN DU RESER
Bra att veta
Asien
Mira Lindholm

Mira är vår Asienspecialist och har över 8 års erfarenhet av resor i Asien.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16 Fredag kl. 10-14
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför kunderna väljer oss
 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan
 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet
 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av samarbetspartner
 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring
UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.