TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarVinterresor till Afrika

Vinterresor till Afrika

2019-07-10  |  uppdaterad: 2023-01-02
Visa alla inlägg

lejon

Har du vintersemester i januari eller februari?

Då är den afrikanska kontinenten en upplagd möjlighet för storslagna upplevelser.

Savanner, safaridjur, storstäder och sandstränder ger fantastiska upplevelser och ett skönt avbrott från de kalla vintermånaderna här hemma.

Få inspiration till din vinterresa här

Tanzania i januari och februari

Serengeti Zebra

En resa till Tanzania i januari eller februari bjuder på förträffliga upplevelser. Vill du uppleva fascinerande djur, storslagen natur eller avkoppling i vattenbrynet så är Tanzania ett av de bästa vinterresmålen.

När du reser till Tanzania är det ett måste att besöka Serengeti nationalpark. I januari och februari upplever nationalparken årets varmaste temperaturer med genomsnittliga dagstemperaturer på upp till 28 grader. Eftersom januari följer efter den korta regnperioden i november så är naturen fräsch och inte lika karg under denna period.

En av månadernas absoluta höjdpunkter på Serengetis ändlösa slätter är när gnuerna och zebrorna kalvar. Februari är särskilt bra för denna fascinerande upplevelse. De nyfödda måste snabbt komma på benen då de är enkla offer för de stora rovdjuren, som ofta håller till i närheten.

Om din vinterresa även ska innehålla sol och strand är en avslutande solsemester ett upplagt val. Paradisön Zanzibar har sin torrperiod under dessa månader och dagstemperaturen ligger på upp till strandinbjudande 28 grader i genomsnitt. Promenera i vattenbrynet på de kritvita sandstränderna och hör vågornas mjuka skvalpande. Eller hoppa i det azurblå havet och upplev den färgrika världen under havets yta.

Om du tröttnar på avkoppling, vatten och solbad – vilket nästan är otänkbart – kan du besöka Stone Town. Här kan du gå längs stadens snirkliga, labyrintiska gator. Stone Town präglas fortfarande av svunna tider och stadens unika historia med olika kulturer.

Tillbringa din vintersemester i Tanzania

Kilimanjaro i januari och februari

Kilimanjaro

Vill du bestiga Kilimanjaro? Då är januari och februari perfekta månader för det.

Under dessa månader är det torrperiod på Kilimanjaro och klimatet kännetecknas då av milda temperaturer, klarare väder och mindre regn än under regnperioden. Just därför är dessa vintermånader perfekta för att vandra till det fristående bergets topp.

Kilimanjaro är en bekantskap som bjuder på både hårda stunder och eufori.

Vi har fem olika rutter till Kilimanjaros topp med olika svårighetsgrader och övernattningsmöjligheter. Du kan bland annat ta den vackra vägen till Uhuru Peak längs Marangurutten, där du övernattar i stugor. Om du vill komma närmare naturen kan du välja en av de andra fyra rutterna och övernatta i tält.

På vägen mot toppen upplever du sagolik natur på alla rutter. Du vandrar genom regnskog, över hedar och i alpint ökenlandskap och får verkligen uppleva den stora föränderligheten som naturen bjuder på när man bestiger ett berg.

Höjdpunkten nås när du kommer till bergets topp, vilket är en helt ofattbar och storartad upplevelse. Kombinationen av seger, trötthet och den fantastiska utsikten ger en känsla som inte kan beskrivas med ord.

Tillbringa din vintersemester på Kilimanjaro

Sydafrika i januari och februari

Cape Town

Om du alltid har drömt om att uppleva Sydafrika så är januari och februari bra månader på denna del av kontinenten, eftersom Sydafrika har sommar när vi har vinter. Oavsett om du är intresserad av safari, strand, naturupplevelser eller storstad – Sydafrika har allt.

Vädret i Kruger nationalpark, en av Sydafrikas unika nationalparker, bjuder på massor av sol, men även regn, vilket gör landskapet frodigare än annars. Trots regnet är det en fantastisk period att besöka nationalparken. Här kan du få alla de stora safariupplevelserna. Elefanter, leoparder, bufflar, antiloper och zebror är bara några av de unika djuren du kan se.

Kombinera din resa med storstadssemester i Kapstaden, där sommaren bjuder på fantastiskt väder under dessa månader: massor av soltimmar, varmt väder och väldigt lite regn.

Du kan även uppleva en guidad rundresa längs Sydafrikas kända Garden Route: en av världens vackraste kuststräckor. Den imponerande kuststräckan är 300 kilometer lång och sträcker sig mellan Mossel Bay (Västra Kapprovinsen) och Storms River (Östra Kapprovinsen). Längs Garden Route ligger spännande städer, vackra landskap och fantastiska avstickare. Du kommer bland annat att uppleva Oudtshoorn, som är känd som världens strutshuvudstad, och den charmiga staden Knysna, som är känd för sin vackra lagun. Många fascinerande upplevelser väntar dig på Garden Route.

Tillbringa din vintersemester i Sydafrika

Kenya i januari och februari

Kenya

Vill du ha ett överflöd av safariupplevelser är Kenya ett bra val. Januari och februari är fantastiska månader att besöka landet på och du kan avsluta resan med en avkopplande solsemester.

Vädret i Masai Mara, Kenyas antagligen mest kända reservat, bjuder på årets varmaste temperaturer och bara lite regn. Naturen är frodig eftersom månaderna följer efter den korta regnperioden i november och december.

Masai Mara är en av de stora upplevelserna i det östafrikanska landet. Viltreservatet är hem åt alla Big Five-djuren, vacker natur och de rödklädda massajerna. Du vet aldrig vad du får uppleva under din game drive, men det blir en upplevelse utan dess like. Om du vill kan du besöka en massajby och se hur stamfolket lever.

Amboseli nationalpark bjuder också på storslagna upplevelser under denna period, härunder varmt väder och begränsat med regn. Det finns bra möjligheter för att se övervintrande fåglar och fåglarna älskar parkens sumpområden. Nationalparken är också hem åt stora elefanthordar, vilket ger möjlighet att ta en perfekt bild med majestätiska Kilimanjaro i söder som bakgrund.

Om du behöver koppla av i ett strandparadis har du flera möjligheter. Både Mombasa och Zanzibar erbjuder vackra stränder, vajande palmer, härligt vatten och färgstrålande korallrev. Allt som krävs för att du ska få en avkopplande avslutning på ditt safariäventyr.

Tillbringa din vintersemester i Kenya

Uganda i januari och februari

Uganda

Om ett möte med de vilda gorillorna står med på din att-göra-lista, är en vinterresa till Uganda i januari eller februari en fantastisk idé.

Uganda har nämligen en av sina två torrperioder i januari och februari, vilket ger fler solskensdagar och mindre våta stigar under en gorillaspårning. Eftersom Uganda ligger i ett tropiskt område kan du dock förvänta dig lite regn varje dag.

Det är en ofattbar upplevelse och garanterat resans obestridda höjdpunkt att gå längs stigarna i Bwindi Impenetrable Forest nationalpark för att hitta de stora människoaporna. Som namnet på parken antyder bor gorillorna i tät regnskog, och en “gorillafamilj” består ofta av upp emot tio medlemmar.  Gorillor är relativt nyfikna djur, vilket innebär att även om du inte får gå helt nära dem så finns det en god chans att de närmar sig dig för att undersöka närmare.

Vill du uppleva fler fascinerande djur kan du även se schimpanser i Uganda. De skygga, människoliknande djuren håller till vid Kyambura Gorge. Kom ihåg att njuta av turen på vägen till schimpanserna, då den är otroligt vacker.

Uganda erbjuder en värld av vilda upplevelser. Du kan bland annat se trädklättrande lejon i Ishasha, vilket är ett lite säreget fenomen. Lejonens beteende är nämligen unikt och dessa lejon lever enbart i vissa nationalparker i Tanzania och Uganda.

Tillbringa din vintersemester i Uganda

Den afrikanska kontinenten är ett resmål utöver det vanliga.

Länderna bjuder på den ena storslagna upplevelsen efter den andra. Under en resa hit kan du uppleva både savanner, berg, naturområden, unika djur, storstäder, kultur och strandparadis.

Om du är osäker på vilket resmål du ska välja är du varmt välkommen att kontakta våra resekonsulter, som gärna hjälper dig att hitta helt rätt resa.

Fly från vinterkylan här hemma och njut av en vintersemester till varmare trakter i Afrika.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär