TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarNär är det bäst att åka till Singapore?

När är det bäst att åka till Singapore?

2023-10-10
Visa alla inlägg

Gardens by the Bay i Singapore

När du besöker Singapore kan du se fram emot en pulserande sydostasiatisk storstad, som kombinerar en enastående blandning av kulturarv och modern arkitektur med en imponerande renlighet. Matscenen är mångfaldig med gatukök och fina restauranger medan de gröna oaserna, bland annat Gardens by the Bay, erbjuder vackra naturområden.

Men när ska du åka till Singapore?

Nedan kan du läsa om Singapores klimat och få inspiration till när det är bäst för dig att besöka den vackra och livfulla ön i sydöstra Asien.

Observera att nedanstående guide endast är en vägledning och att rekommendationerna kan ändras efter hand.

Klimatet i Singapore

Solnedgång över Singapore

Du kan besöka Singapore året runt.

Landets placering vid ekvatorn ger det ett tropiskt klimat med höga, stabila temperaturer och många regnvädersdagar året runt.

Normalt bjuder vädret i Singapore på temperaturer mellan 23 och 31 grader hela året, och eftersom det regnar året runt har landet inga torr- och regnperioder som andra sydostasiatiska länder.

Om du vill resa när vädret är ”bäst” bör du resa mellan juni och augusti. I denna period är luftfuktigheten lägre, vilket resulterar i mindre regn, och du får uppleva både fler soltimmar och färre moln på himlen än under resten av året.

Monsunsäsongerna i Singapore

Regnväder i Singapore

Istället för regn- och torrperioder har Singapore två monsunsäsonger.

En monsun är ett vindfenomen som uppstår i tropiska klimat kring ekvatorn och som resulterar i kraftig vind från en riktning i flera månader, följt av blåst från en annan riktning i en lång period.

Singapores första monsunsäsong varar från november till mars med nordostlig vind, medan den andra monsunsäsongen varar från juni till september med sydvästlig vind.

Framför allt i den första monsunsäsongen kan det förekomma åskoväder och kraftiga vindstötar tidigt på morgonen. Gemensamt för båda säsongerna är dock att regnet börjar tidigt på morgonen och avtar långsamt under eftermiddagen.

Mellan juni och december kan det dessutom förekomma tropiska cykloner, men risken för att vädret kommer att påverka din semester är mycket liten.

Även på regniga dagar skiner solen i Singapore

Solsken över Singapore

Regnet i Singapore kommer normalt i korta, kraftiga skurar som snabbt drar förbi. Efter en intensiv regnskur bryter solen ofta fram igen och luften känns ren och fräsch. Detta omväxlande väder skapar en konstant känsla av förnyelse i staden och
innebär att oavsett när du besöker Singapore så kan du förvänta dig en behaglig och inbjudande atmosfär.

Regnskurarna bidrar också till att upprätthålla stadens frodiga, gröna omgivningar och vackra trädgårdar. Oavsett om du njuter av en tropisk skur eller av solens strålar så bjuder Singapore alltid på en minnesvärd upplevelse.

Starta eller avsluta din resa i Singapore på dessa resor:

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär