TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarBali – Världens bästa resmål 2017

Bali – Världens bästa resmål 2017

2017-06-19
Visa alla inlägg

Risterrasser

Med de ikoniska sandstränderna, gröna risterrasserna, spännande templen och inte minst sin stora gästfrihet är det inte någon större överraskning att Bali tidigare i år utnämndes till världens bästa resmål av resesidan TripAdvisor.

Det är första gången som den lilla indonesiska ön Bali intar första plats på den prestigefyllda listan ”Traveller’s Choice”, som varje år utser de bästa resmålen i världen. Vinnarna utses baserat på en algoritm som beräknar resenärernas egna omdömen om sevärdheter, hotell och restauranger.

Bali går om London som efter senaste årets första plats ramlar ner till nummer 2. Även Kambodjas Siem Reap finns med på topptiolistan för 2017 – staden där du kan uppleva fantastiska Angkor Wat.

Varför just Bali?

Genom att välja Bali får du ett fantastiskt, gästfritt och prisvänligt resmål med massor av upplevelser.

Som resmål är den sydostasiatiska ön särskilt känd för härliga badstränder, makalös natur och fantastiskt vackra tempel – alla ingredienser som krävs för världens bästa resmål 2017.

Det bör du uppleva på Bali!

Bali är en perfekt destination för dig som vill ha massor av upplevelser i kombination med avkoppling på vackra stränder.Bali är för dig som reser ensam, dig som reser med barn, dig som söker spänning eller dig som bara vill koppla av.

På Bali finns något för alla, och du får den perfekta kombinationen av äventyr, upplevelser och avkoppling.

Stränder och natur på Bali

Bali Sanur

Öns landskap bågnar av ljusgröna risterrasser, enorma vulkaner och fantastiska regnskogar med rikt och varierat djurliv.

Dessutom kan du uppleva fantastiska stränder omgivna av korallrev – en perfekt miljö för en avkopplande semester.

Kuststaden Sanur lockar varje år resenärer som vill uppleva perfekta vita sandstränder, vajande palmer och goda möjligheter till olika vattensporter som till exempel snorkling. Sanur är dessutom perfekt för barnfamiljer, eftersom stranden är känd för sitt lugna vatten.

Ubud, Balis mystiska konstnärsstad

Ubud är ett must-see på Bali – en stad med vackert läge i det vulkaniska höglandet.

Här finns Balis kulturella hjärta, där du kan uppleva konst, hantverk och intressanta butiker. Det finns också massor av möjligheter att uppleva kringliggande byar, där du kommer nära inpå den balinesiska gästfriheten.

Balis tempel

Tanah Lot

Bali blir ofta benämnt som ”Gudarnas ö” tack vare de tusentals tempel som finns på ön.

Den större delen av Balis befolkning är hinduer, och templen är en viktig del av balinesernas vardag.

Missa inte Balis mest ikoniska tempel: Tanah Lot, som har ett mycket speciellt läge ute i havet utanför kusten; Tirta Empul, där du kan ta ett dopp i det heliga vattnet och Besakih, som har ett fantastiskt läge i öns vulkaniska landskap.

Besök Bali med TourCompass

På TourCompass håller vi med TripAdvisors användare om att Bali hör hemma bland världens bästa resmål 2017. Blir Bali ditt nästa resmål?

Åk med TourCompass på en fantastisk semester till Bali och upplev världens bästa resmål på plats.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär