TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarReseberättelse från Tanzania: Serengeti fly-in-safari

Reseberättelse från Tanzania: Serengeti fly-in-safari

2020-02-14
Visa alla inlägg

I oktober var vår kollega Rikke, hennes man och 2 barn på höstsemester i Tanzania på vår resa ”Serengeti fly-in-safari, Ngorongoro och solsemester i Zanzibar”. Härunder kan du läsa Rikkes skildring från den första delen av resan, fly-in-delen.

Flightlink

Om din safariresa ska ha det lilla extra, och om du vill spara tid, så kan en fly-in-safari varmt rekommenderas. Här flyger du direkt in i hjärtat av Serengeti nationalpark och landar mitt emellan alla de vilda djuren.

På höstsemestern åkte jag och min familj på vår fly-in-safari i Serengeti och vi var alla spända på vilka upplevelser som väntade oss i Tanzania.

Vi hämtades på Kilimanjaro flygplats av ett litet Cessna Grand Caravan-plan med plats för 12 personer. Det var inga fler som skulle åka med detta flyg i dag så vi hade det helt för oss själva.

Fly-in

Vi hälsade glatt på piloten, spände fast oss och några få minuter senare kunde vi se landningsbanan försvinna under oss och i horisonten väntade vårt safariäventyr.

Med Kilimanjaro på höger sida satte vi kurs mot Serengetislätten och det dröjde inte länge innan vi kunde se det vackra landskapet under oss. Så långt ögat kunde se var det savann, skog och små berg.

Efter drygt en timmes flygning med ögonen klistrade vid fönstren påbörjade vi nedstigningen. På väg ner såg vi en stor flock med betande gnuer och nu kunde vi se det som var vår landningsbana: en grusbana på ett par hundra meter. En flock zebror rusade iväg, skrämda av det lilla flygplanet som nu landade mitt i deras hemvist.

Några minuter senare klev vi ut på gruset – vi hade landat mitt i Serengeti nationalpark. Nu skulle vi bara ut till vår safaribil och chaufför, som väntade på oss.

leopard

Vi började vår första game drive och vår chaufför frågade om vi kunde vänta lite med lunchen eftersom han visste att en leopard hade slagit sig ner i ett träd inte så långt därifrån. Det tyckte vi lät som en bra plan.

Efter några få minuters körning såg vi de första gasellerna och lejonen och sedan leoparden. Wow! Ett fantastiskt safariäventyr väntade oss!

Rikke, TourCompass