TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER

Resor till Tanzania

En resa till Tanzania bjuder på enastående upplevelser för varje besökare.

Vill du ha möjlighet att uppleva spektakulär safari, bestiga Afrikas högsta berg och koppla av på Zanzibars kritvita sandstränder? Eller en kombination av alla tre?

Se våra resor till Tanzania nedan.

Om du har några frågor om Tanzania kan du ringa våra resespecialister på 021-372 07 99

Tanzania
Tanzania

Resor till Tanzania

En resa till Tanzania bjuder på enastående upplevelser för varje besökare.

Vill du ha möjlighet att uppleva spektakulär safari, bestiga Afrikas högsta berg och koppla av på Zanzibars kritvita sandstränder? Eller en kombination av alla tre?

Se våra resor till Tanzania nedan.

Om du har några frågor om Tanzania kan du ringa våra resespecialister på 021-372 07 99

Varför ska du resa till Tanzania?

Tanzania är inte bara ett resmål; det är en lisa för själen.

Med sin orörda natur, sitt rika djurliv och sin inbjudande kultur erbjuder Tanzania en unik möjlighet att komma riktigt nära naturen. Från de vidsträckta savannerna, där du kan uppleva den stora migrationen, till de enastående utsikterna från toppen av Afrika efter en lyckad bestigning av Kilimanjaro. På Zanzibar får du den perfekta avslutningen på din resa med en perfekt solsemester vid Indiska oceanens kristallklara vatten.

Tanzania är det ultimata resmålet för naturälskare och äventyrslystna.

Våra rundresor i Tanzania

Vi erbjuder tre slags rundresor i Tanzania: safari, bestigning av Kilimanjaro och solsemester på Zanzibar – eller en kombination av dessa.

Nedan kan du läsa mer om några av höjdpunkterna som väntar dig i det östafrikanska landet och utforska alla upplevelser på de enskilda rundresorna.

Safari i Tanzania

Tanzania är synonymt med safari.

Landet är hem åt några av de mest ikoniska nationalparkerna och reservaten, och Tanzanias djurliv gör inte någon besviken. Se fram emot The Big Five, giraffer, zebror, gaseller, flodhästar, spännande fåglar och många, många fler.

Våra rundresor med safari är gjorda för att ge dig de bästa djurupplevelserna med kunniga guider, som säkerställer en oförglömlig resa.

Se våra safariresor till Tanzania.

Bestigning av Kilimanjaro

Kilimanjaro är Afrikas högsta berg och erbjuder en utmanande, men givande bestigning.

Vill du också kunna säga ”det är den bästa upplevelsen jag någonsin har haft”, som en av våra resespecialister skrev hem då hon precis hade kommit ner från toppen?

Med oss kan du bestiga Kilimanjaro via fem olika rutter:

 • Machame
 • Marangu
 • Rongai
 • Shira
 • Lemosho

Varje rutt har sin unika charm och sina olika utmaningar. Välj den rutt som passar din erfarenhet och äventyrslust bäst. Vi hjälper dig att välja!

Se resor med bestigning av Kilimanjaro.

Solsemester i Zanzibar

Efter äventyret på fastlandet kan du koppla av på Zanzibars exotiska stränder.

Ön är känd för sina kritvita stränder, turkosblått vatten och historiska Stone Town.

Zanzibar är den perfekta platsen för avkoppling, oavsett om du börjar eller avslutar din resa här. Om du inte vill tillbringa hela dagen vid poolen eller stranden så finns det massor att göra. Du kan bland annat besöka Jozani Forest, där du kan ha turen att få se den röda colobusapan, åka på kryddutflykt och smaka dig igenom öns spännande kryddor eller utforska charmiga Stone Town, Zanzibars gamla stadsdel som står med på UNESCOs världsarvslista.

Se rundresor som inkluderar en resa till Zanzibar.

Kombinera din rundresa i Tanzania med …

Din rundresa i Tanzania kan vara precis så varierad som du önskar.

Vi erbjuder flera olika kombinationsmöjligheter.

Du kan bland annat kombinera din safari med bestigning av Kilimanjaro och avsluta med en avkopplande solsemester på Zanzibar. För de äventyrslystna erbjuder vi även en kombination med gorillasafari i Uganda som en extra upplevelse. Dessa kombinationsresor ger dig det bästa av Östafrika.

Paketresor till Tanzania, inklusive flyg

Alla våra resor till Tanzania är paketresor.

Det vill säga att flyg (ut- och hemresa samt inrikesflyg), transfer på resmålet, övernattningsställen samt schemalagda safariutflykter och andra utflykter eller bestigning av Kilimanjaro ingår i priset.

Du kan dessutom gå in på vår sida med praktiska information om Tanzania och se vad du måste stå för själv (det kan vara saker som visum, vaccinationer och liknande).

Vanliga frågor och svar om Tanzania

Det kan finnas många frågor när du reser till Tanzania för första gången. Vi har därför försökt att besvara några av dessa frågor som du kanske har.

Var ligger Tanzania?

Tanzania ligger i Östafrika med Indiska oceanen som granne. I norr gränsar landet till Kenya och Uganda, i väst till Rwanda, Burundi och Kongo-Kinshasa och i söder till Zambia, Malawi och Moçambique.

Kilimanjaro ligger nära gränsen till Kenya i den norra delen av Tanzania. Du kan till exempel se berget från Amboseli nationalpark i Kenya.

Ögruppen Zanzibar ligger cirka 35 kilometer öster om Tanzanias kust i Indiska oceanen.

Hur mycket kostar en rundresa i Tanzania?

Priset för en resa till Tanzania varierar beroende på resans längd, programmets innehåll och inte minst avresedatum.

Våra resor är paketresor som inkluderar flyg, transfer, safari eller bestigning av Kilimanjaro, nationalparksavgifter med mera. Du kan se våra från-priser för de enskilda resorna på vår webbplats. Det är dyrare att resa i högsäsongen, till exempel på sommarsemestern samt över jul och nyår, och billigare utanför högsäsongen. Du hittar normalt de billigaste resorna till Tanzania i april och maj.

Vi rekommenderar att du hämtar ett erbjudande för att få det slutliga priset baserat på avresedatum, flygplats och eventuella anpassningar/uppgraderingar.

Hur är vädret i Tanzania?

Tanzania ligger söder om ekvatorn på Afrikas östkust och har därför ett huvudsakligen tropiskt klimat med regionala skillnader beroende på höjd över havet. Till exempel är klimatet inte tropiskt på toppen av Kilimanjaro.

Landet har tydligt definierade regn- och torrperioder.

Tanzania har generellt två regnperioder:

 • Den långa regnperioden från mars till maj
 • och den korta regnperioden från november till december.

I regnperioderna regnar det mer, luftfuktigheten är högre och vädret är svalare. Torrperioderna (januari till februari samt juni till oktober) präglas av torrt, varmt väder och en lägre luftfuktighet.

När är det bäst att resa till Tanzania?

Tanzania är ett fantastiskt resmål som bjuder på eminenta upplevelser hela året.

Många av våra gäster föredrar att resa i torrperioderna (januari till februari samt juni till oktober), då vädret är varmare och torrare.

För safaridelen innebär det att djuren kan vara enklare att se eftersom de samlas kring vattenhålen, i synnerhet i slutet av torrperioden. På Kilimanjaro är sikten normalt bättre när det regnar mindre. Torrperioden innebär inte nödvändigtvis att det inte regnar. Du kan också resa i regnperioden utan att uppleva regn.

Oavsett när du väljer att resa till Tanzania lär du komma hem med fantastiska upplevelser i bagaget.

Hur många dagar varar en rundresa?

Vår kortaste rundresa i Tanzania är sju dagar och inkluderar safari i Serengeti och Ngorongoro.

Längden beror på vad du vill uppleva; vi erbjuder olika paketresor som passar för olika önskemål och intressen.

Är det säkert att resa till Tanzania?

Ja. Det är säkert att resa till Tanzania. Vi vet, för vi besöker själva Tanzania regelbundet. Dessutom skulle vi aldrig skicka gäster till resmål som inte anses vara säkra.

Som med alla resmål rekommenderar vi dock att du uppvisar allmän försiktighet samt följer lokala råd och vägledningar.

Måste man ha visum för att resa till Tanzania?

Ja, de flesta måste ha visum för att resa till Tanzania.

Vi har samlat all relevant information om att resa till Tanzania på vår sida med praktisk information, där du hittar mer detaljerad information om pass och visumkrav.

Ska jag vaccinera mig innan resan till Tanzania?

Du ska sannolikt vaccinera dig innan du reser till Tanzania.

Vi vet riktigt mycket om resor, men är inte läkare och kan därför bara prata generellt om vilka vaccinationer som normalt rekommenderas innan en resa till Tanzania – några av dem kanske du redan har fått i samband med tidigare resor. Därför rekommenderar vi att du pratar med en specialläkare, din husläkare eller en behörig vaccinationsklinik för att få vägledning om vilka vaccinationer du behöver (och vilka du kanske redan har).

Vi vill göra dig uppmärksam på reglerna som gäller för gula febern, i synnerhet om du reser till Tanzania via ett annat land där gula febern finns. Vissa länder har nämligen krav på bevis om vaccination mot gula febern vid inresa.

TIPS: Med TourCompass kan du få 10 % i rabatt på vaccinationer hos utvalda kliniker. Läs mer på vår sida med praktisk information.

Hur mycket ger man i dricks i Tanzania?

Dricks är en viktig del av kulturen i Tanzania och även om det för många kan kännas lite märkligt och onaturligt så är det i många länder helt normalt. I Tanzania är det brukligt att ge bland annat guider, servitörer och annan servicepersonal dricks.

Du bestämmer själv hur mycket du ger i dricks, men vi har tagit fram följande riktlinjer att använda som referens.

På safari och solsemester:

 • 10–15 USD per person och dag till guiden
 • 2 USD för bagage som dörrvakten bär åt dig
 • 10 % på barer och restauranger
 • 2 USD per dag till städpersonalen

På Kilimanjaro har vi ett avtal som innebär att våra gäster betalar en fast summa per person i dricks. Summan beror på hur många dagar du är på berget.

 • 6 dagar: 250 USD per person
 • 7 dagar: 275 USD per person
 • 8 dagar: 300 USD per person

Dessa pengar fördelas mellan guider och bärare efter bestigningen. Den fasta summan är avtalad för att säkerställa en rättvis fördelning av dricksen.

Har du några frågor?

Det kan kännas överväldigande att resa till Tanzania för första gången och vi har själva ställt oss alla frågor som du kanske har nu.

Hittade du inte svaret på din fråga?

Kontakta oss så hjälper vi dig med alla dina frågor, stora som små, både före, under och efter resan.
Vi ser fram emot att hjälpa dig på ditt livs resa.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär

Hur gör du?
Så bokar du din drömresa hos TourCompass

Hitta din drömresa på hemsidan

På alla våra resor kan du utforska dagsprogrammet och drömma dig bort med bilder och videoklipp. Du kan läsa mer om övernattning, kombinationsmöjligheter, allt det praktiska och se priser och avresedatum under nästkommande 18 månader.

Har du några frågor eller önskemål?

Du kan alltid ringa eller skriva till oss. Vi svarar på dina frågor, lyssnar på dina önskemål och ger dig ärlig och kompetent rådgivning baserat på mångårig erfarenhet och reseupplevelser i Afrika, Asien. Latinamerika och Oceanien.

Få en offert utan att binda dig

Du får en detaljrik offert på resan som du kan spara, skriva ut eller dela med dina reskamrater. Om du bestämmer dig för att boka resan kan du enkelt göra det direkt via offerten.

Telefon
021-372 07 99
Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
Offertförfrågan

Personlig och pålitlig service från dedikerade resespecialister.

Vi svarar på dina frågor, lyssnar på dina önskemål och ger dig ärlig och kompetent rådgivning baserat på mångårig erfarenhet och reseupplevelser i Afrika, Asien och Latinamerika.

Telefon
021-372 07 99
Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
Offertförfrågan

Personlig och pålitlig service från dedikerade resespecialister.

Vi svarar på dina frågor, lyssnar på dina önskemål och ger dig ärlig och kompetent rådgivning baserat på mångårig erfarenhet och reseupplevelser i Afrika, Asien och Latinamerika.

VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför gästerna väljer oss

Din tid är värdefull. Vårt engagerade team med kompetenta resespecialister ser till att du får personlig service och uppmärksamhet. På så vis kan du vara säker på att hela din resa blir både bekväm och säker. Vi finns här för att ta hand om alla detaljer – stora som små – från det att du bokar till att du återvänder hem.

Vi erbjuder en lång rad olika resmål, och vart och ett av dem bjuder på en unik historia som har formats av dess lokala kulturer, fantastiska djurliv och naturliga skönhet.

Våra resor har inte skapats på måfå, utan bygger på omfattande undersökningar och förstahandsupplevelser från våra resespecialister och experter. Varje resa har skapats för att man ska få uppleva det bästa som varje resmål har att erbjuda.

Med oss kan du vara helt säker på är att din resa är i trygga händer. Vi är Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778). Det betyder att du som resenär är ekonomiskt säkrad och kan få pengarna tillbaka för din resa om företaget skulle gå i konkurs.