TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarReseberättelse från Kuba: Ett Casa Particulares-kulturellt äventyr!

Reseberättelse från Kuba: Ett Casa Particulares-kulturellt äventyr!

2017-01-04
Visa alla inlägg

Drömmer du om att besöka Kuba? Nedan kan du läsa om Neils upplevelser från hans resa till Kuba under 2016.

Havana

Kuba har ingen motsvarighet i världen. Ett land med en fantastisk historia, som minns sin kultur och ett samhälle i förändring (även om det är en relativt långsam förändring!).

Min tid på Kuba var fylld av möten med vänskaplig lokalbefolkning, stämningsfulla kvällar med kubansk musik, enastående arkitektur och naturligtvis, de underbara stränderna detta fantastiska land erbjuder.

Först hade vi lite tid i Havana, det var här jag verkligen upplevde känslan av historiken och förändringar som Havanna upplever. Stadens livliga gator var fyllda lokala gatumusikanters melodier och en guidad rundtur var helt enkelt det bästa sättet att lära sig mer om platsen, folket och historiken. Jag upptäckte snabbt att tillbringa tid med min guide i Havanna inte bara handlade om att lära sig om Kubas historia, han var också en fantastisk kalla för praktisk information för hela resan och manga “tips och tricks”. Min guide hjälpte mig till exempel att hitta de billigaste ställena för att köpa buteljerat vatten, pekade ut några av de bästa restaurangerna, var de lokala bankerna kunde hittas och till och med några nyinstallerade internet hotspots!

Casa Particulares

Trinidad

Min vistelse på Kuba gjorde det möjligt för mig att uppleva något som var en absolut höjdpunkt på min resa.  Att bo på Casa Particulares logi och leva med en familj som finns under samma tak och som alltid gör sitt bästa för att du skall känna dig hemma under din vistelse! Kubanska hus är ofta stora och har många rum som är idealiska för uthyrning. Rummen har sina egna badrum och toaletter och – ofta – ett kassaskåp och ett kylskåp. Casas erbjuder daglig rumservice precis som ett vanligt hotell. Ett av vardagsrummen är ordnat som en “restaurang” där frukost och middag serveras.

En av fördelarna med att bo på ett casa är att det ger en underbar insikt i den kubanska livsstilen och dess kultur. En fantastisk upplevelse som man inte får missa! Casa-vistelse är möjlig i stort sett överallt på Kuba, så mitt råd är att dra fördel av detta där det är möjligt för att uppleva ett verkligt autenstiskt kubanskt äventyr.

Viñales dalen

Vinales

Viñales var en annan vacker plats jag besökte och detta var verkligen en av de mer aktiva delarna av min rundresa. Jag utnyttjade de manga utflykter som fanns tillgängliga, hyrde en cykel för att undersöka den mysiga stadskärnan och nästan bedövande landsbygden, med besök i de spektakulära stalaktitgrottorna, efter vilken jag tog en guidad tur på en lokal cigarrfabrik!

Den minnesvärda staden Cienfuegos

Cienfuegos

Jag hade tillräckligt med tid för att göra ett besök i den minnesvärda staden Cienfuegos där tiden har stannat. Den här platsen erbjuder någonting helt annorlunda i den meningen att man såg mycket färre turister, arkitekturen tillsammans med Marti Parkområdets pittoreska atmosfär och stadshuset ledde till att jag reflekterade över min resa.

Som många andra platser på vår rundtur var Cienfuegos full av liv, små hantverksmarknader och utsökt mat. Vid valet av restaurang för att äta i Cienfuegos för kvällen, gav mig inte bara några makalösa solnedgångsbilder över Cienfuegos-bukten, utan också en av de roligaste upplevelserna som jag kommer att minnas från min rundresa. Efter att ha satt mig ned för att äta på ett lokalt “Cuban Steakhouse”, informerade servitrisen mig om att hon måste gå till grannhuset och väcka kocken som skulle laga min mat. Kocken var i själva verket hennes far och hela komplexet var familjeägt! Sånt finns bara på Kuba!!!

Trinidad och Varadero

Kuba

Trinidad och Varadero var nästa punkt på agendan och ryktet om deras fantastiska stränder levde Verkligen upp till mina förväntningar. Åter igen tillbringade jag min vistelse i Trinidad på Casa Particulares, en fantastisk familj som Verkligen tog väl hand om mig. De hjälpte mig hyra en cykel, hitta dit jag skulle i området och serverade den bästa maten jag hade ätit på hela resan!

Trinidad är ett ställe jag skulle kunna återkomma till om och om igen. På kvällen brukar befolkningen samlas på stegen till det berömda Casa de la Musica, där man antingen kan observera eller delta i salsadansshowen eller bara sitta där och njuta av en Mojito i den ljumma kvällen. Med det enastående strandområdet Playa Ancón bara en kort taxi resa bort har Trinidad verkligen något för alla.

För en realistisk, autentisk syn på Kuba är Casa Particulares idealiskt! Kuba är ett land i förändring och ett ställe som verkligen erbjuder en mängd upplevelser, så vänta inte med att boka din resa, gör det bara! J

Neil, TourCompass