TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarSju oförglömliga öar du kan besöka i Indonesien

Sju oförglömliga öar du kan besöka i Indonesien

2023-12-04
Visa alla inlägg

K

Indonesien är världens största örike och omfattar hela 18 000 öar. Landet ligger i Sydostasien och har ett mycket varierat landskap: från frodiga tropiska regnskogar och idylliska stränder till majestätiska vulkaniska berg. Oavsett om man pratar om de berömda Giliöarna eller Sumatras förtrollande regnskog så är Indonesien ett land fullt med imponerande vacker natur, rik kultur och mångfaldiga upplevelser.

Indonesien är mer än bara en imponerande ögrupp. Landet har över 300 etniska grupper som bidrar till en harmonisk blandning av traditioner, språk och konstformer och gör Indonesien till ett kulturellt kalejdoskop.

De många öarna kan göra det svårt att veta var man ska börja när man ska planera en resa till Indonesien. Vår guide innehåller sju öar som absolut är värda ett besök och som var och en bjuder på en unik och minnesvärd upplevelse.

1) Bali – gudarnas ö

Risterrass i Tegalalang på Bali

Bali, som mycket passande kallas ”gudarnas ö”, är ett semesterparadis som bjuder på blomstrande kultur, fridfulla landskap och oändliga äventyr. Utforska de frodiga risterrasserna och gamla templen i Ubud och slappna av på den gyllene stranden i Sanur. Gå på upptäcktsfärd bland öns stämningsfulla marknader och butiker, där du kan smaka på traditionella rätter och beundra ett brett utbud av lokala produkter och lokal konst.

Missa inte: En promenad genom de imponerande risterrasserna i Tegalalang, där de frodiga gröna områdena skapar ett imponerande landskap.

2) Sumatra – upplev orangutanger och regnskog

Orangutang hänger från träd i Sumatras regnskog

Indonesiens största ö, Sumatra, lockar naturentusiaster med sina lummiga regnskogar, brusande vattenfall, spännande djurliv och idylliska risfält. Här kan du se Tobasjön – Sydostasiens största vulkankrater. Eller så kan du besöka en traditionell by och uppleva batakfolkets blomstrande kultur.

Missa inte: Chansen att se de hotade orangutangerna i Bukit Lawang och uppleva deras naturliga habitat.

3) Lombok – fridfulla stränder och dolda vattenfall

Grönskande utsikt över Senggigi-stranden i Lombok

Lombok, som ligger vid sidan om Bali, är perfekt för resande som letar efter ett lugnare resmål med orörda stränder. Ön är full med dolda pärlor, som de imponerande vattenfallen Tiu Kelep och Sendang Gile som ligger undangömda i det frodiga, tropiska landskapet.

Missa inte: Kapitulera inför den avslappnade charmen på Lomboks bästa kuststräcka, Senggigi Beach.

4) Flores – komodovaraner och rosa stränder

Två komodovaraner slåss på ön Komodo

Ett besök på Flores är ett måste om du vill åka på en utflykt till Komodo, som är känd för att ha varit hem åt komodovaraner i 10 miljoner år. Du kan följa med på en guidad tur i den fridlysta nationalparken för att uppleva dessa enorma reptiler på nära håll. Missa inte heller vackra Pink Beach, som med sin rosa sand och turkosblått vatten ger dig möjlighet att snorkla, bada och sola.

Missa inte: Upplev de mest fantastiska underverken under havsytan med en extraordinär dykupplevelse i det kristallklara vattnet vid Komodo nationalpark.

5) Nusa Lembongan och Nusa Penida – underverk under havsytan och karga klippor

Utsiktspunkt över Nusa Penida

Nusa Lembongan är en lugn ö som är perfekt för dem som letar efter en fridfull oas. Den är också en ideal och bekväm utgångspunkt för snorkling. Endast 10 minuters segeltur därifrån finns en fantastisk plats mellan Nusa Lembongan och grannön Nusa Penida. Här kan du snorkla runt bland stora stim av färgglada tropiska fiskar, charmiga havssköldpaddor och majestätiska rockor.

Det finns övernattningsmöjligheter på båda öarna, men vi rekommenderar att man bor på Nusa Lembongan som har många valmöjligheter och ett större utbud av aktiviteter.

Missa inte: Den imponerande utsiktspunkten ”Thousand Islands” på Nusa Penida som bjuder på en fängslande utsikt över de fantastiska klippformationerna med det kristallblå havet som bakgrund.

6) Java – rykande vulkaner och gamla tempel

Rökande Mount Bromo på ön Java

Java ligger inom den indonesiska ”eldringen”, där två kontinentalplattor möts och där 75 procent av världens mest aktiva vulkaner finns. Förutom det imponerande vulkanlandskapet bjuder Java på några av de vackraste gamla templen såsom det buddhistiska tempelkomplexet Borobudur och det hinduistiska templet Prambanan.

Missa inte: En vandringstur från tidig morgon upp till vulkanen Bromo, där du kan se böljande rök med en av de mest imponerande soluppgångarna som bakgrund.

7) Gili Trawangan – hästvagnar och avslappnat öliv

Bönsäckar på vit sandstrand på Gili T

Gili Trawangan, som ofta kallas Gili T, är den största av de tre (mycket små) Giliöarna. Ön ligger utanför Lomboks nordvästra kust och är cirka 3 kilometer lång och 2 kilometer bred. Den är känd för sina vackra, vita sandstränder, färgglada korallrev och en avslappnad atmosfär. Besökande kan utforska ön på cykel eller med hästvagn, så kallad cidomo, eftersom användningen av motorfordon är begränsad.

Missa inte: Att sjunka ner i sittsäck vid en strandbar medan du njuter av en lokal öl och beundrar solnedgången bakom berget Gunung Agung på Bali.

Är du redo att resa till Indonesien? Där kan du uppleva höga vulkaner, fantastiska tempel, vackra tropiska stränder samt några av världens bästa korallrev och spännande djurliv.

Och även om man skulle kunna tillbringa många månader med att resa runt i Indonesien är denna guide skräddarsydd för dem som bara har ett par veckor till förfogande. Guiden ger oumbärliga insikter och hjälper dig att planera en oförglömlig resa till detta fantastiska resmål.

Se våra resor till Indonesien här nedanför:

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär