TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
13 dagar

Nordvietnam och Hoi An

Se fram emot att uppleva Vietnams själ i den gamla vackra huvudstaden Hanoi och den enastående ikoniska naturen i Ha Long-bukten och Ninh Binh. Du avslutar resan i charmiga Hoi An.

Nordvietnam och Hoi An
Nordvietnam och Hoi An
13 dagar

Nordvietnam och Hoi An

Se fram emot att uppleva Vietnams själ i den gamla vackra huvudstaden Hanoi och den enastående ikoniska naturen i Ha Long-bukten och Ninh Binh. Du avslutar resan i charmiga Hoi An.

StartsidanAsienVietnamNordvietnam och Hoi An
Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flygresa från Sverige till Hanoi och hem från Da Nang
 • 8 nätter på bra hotell
 • 1 natt på 4-stjärnig kryssningsfartyg Pelican Glory
 • 1 natt i sovkupé från Hanoi till Da Nang
 • 9 x frukost (dag 3-7, 9-12)
 • 5 x lunch (dag 3, 4, 5, 6, 7)
 • 3 x middag (dag 4, 5, 6)
 • Lokal engelsktalande guide på transfer och utflykter
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition
 • Alla nämnda transfers och utflykter sker i internationella grupper på 1-14 personer och endast med TourCompass egna gäster
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Möjlighet att förlänga solsemestern i Hoi An

Omfattande utflyktspaket:

 • Stadsrundtur i Hanoi inkl. Ho Chi Minh-komplexet, det kejserliga citadellet Thang Long, Litteraturens Tempel, cykeltur i Hanois gamla kvarter och vietnamesiskt kaffe vid Hoan Kiem-sjön
 • Mai Chau-dalen med etniska byar och risfält
 • Båttur på Tam Coc-floden
 • Templen Dinh och Le vid Hoa Lu
 • Kryssning i Ha Long-bukten
 • Inträden och avgifter till ovan nämnda sevärdheter

Kortfattat om resan

Norra Vietnam bjuder på stora upplevelser, kulturellt och naturmässigt. Huvudstaden Hanoi är en skön blandning av gammal historia och modernt jäktigt stadsliv, vackra kolonialtidsbyggnader och lokala marknader med exotisk frukt och grönt. I Mai Chau upplever du etniska byar, risfält och åsar, där du får uppleva vardagslunken och livet på landet. Från Tam Coc upplever du grönklädda berg som sticker upp från platta åkrar och fält. Sedan väntar en minikryssning mellan Ha Long-buktens magiska klippor. Resan avrundas med några avkopplande dagar i Hoi An.

Välj denna resa eftersom...

 • Enastående naturupplevelser väntar dig bland de ikoniska gröna kalkstensbergen på minikryssning i Ha Long-bukten och på Boifloden
 • De flesta faller pladask för UNESCOS förtrollande världsarv Hoi An med de gula husen och färgrika lanternorna
 • I Ninh Binh-regionens kulturbyar, långt från de stora vägarna, möter du etniska minoriteter, medan de böljande risfälten vid Mai Chau ger dig ro i själen
 • Du avslutar med solsemester med tid för avkoppling, strandhäng och tilläggsutflykter

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresa från Sverige

Avresa från vald flygplats i Sverige. Det kommer att vara mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst Hanoi

Vid ankomst i Hanoi får du visum på flygplatsen och sedan hämtar du ditt bagage. I ankomsthallen väntar guiden med en skylt med texten TourCompass och du eskorteras till ditt hotelll, där du ska bo de kommande två nätterna. Efter ankomst är det dags att vila efter flygresan och därför är det inga aktiviteter inplanerade.

Dag 3: Sightseeing i Hanoi

Idag väntar en spännande sightseeingtur till Hanois största sevärdheter.

Du besöker först Ho Chi Minh-komplexet som byggdes för att hedra den stora landsfadern och Vietnams första president Ho Chi Minh. Under den största delen av sitt liv bodde och arbetade han i Hanoi. Komplexet omfattar Ho Chi Minhs mausoleum, Da Binh Square, presidentpalatset, Ho Chi Minhs pålhus och Ho Chi Minh Museum. Notera att Ho Chi Minhs Mausoleum är stängt från 1 oktober till 30 november varje år.

Härifrån går turen till det kejserliga citadellet Thang Long, som i mer än ett hundra år var ett politiskt maktcentrum. Forskning och utgrävningar pågår fortfarande och det är också upptaget på UNESCOs världsarvslista.

Innan sightseeingturen fortsätter håller vi lunchpaus. Du serveras en lätt lunch bestående av pho (vietnamesisk nudelsoppa) eller bun cha (vietnamesiska köttbullar med nudlar).

Nästa besök är Litteraturens Tempel från det 1100-talet, Vietnams första universitet. Här utbildades landets mäktiga ämbetsmän, mandarinerna, enligt Konfucius läror.

Slutligen får du också se den ikoniska Long Bien-bron över Röda floden innan vi tar en halvtimmes cykeltur genom de smala, kaotiska gatorna och gränderna i den gamla stadsdelen.

Dagen avslutas med en kopp vietnamesiskt kaffe på ett lokalt café med utsikt över Hoan Kiem-sjön.

Dag 4: Hanoi – Mai Chau

Få timmars transport från Hanoi ligger en av Vietnams allra vackraste dalar, Mai Chau, en pärla med fantastiska risfält mellan kalkstensberg, byar med etniska minoriteter som h’mong, thai och dzao – och hit kommer inte många turister.  Här kommer du kunna uppleva ett orört landskap och byar med traditionella livsstilar.

Efter ankomst och incheckning på hotellet serveras en delikat lunch. Senare på eftermiddagen bär det av på promenad till ett par av de närliggande byarna Pom Coong och Lac, samt till grottan Mo Luong.

Dagan avslutas med en trevlig middag med lokala delikatesser som serveras under tiden en lokal grupp av muong eller thai underhåller med dans.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 5: Mai Chau – Tam Coc – Hoa Lu

En välsmakande internationell frukost serveras i restaurangen, som har utsikt över sjön, risfälten och swimmingpoolen. Från Mai Chau går resan via Tam Coc mot Hoa Lu, där du besöker Dinh & Le-templen, som är de enda två kvarvarande från den gamla citadellen i Hoa Lu. Citadellen i Hoa Lu var ett viktigt kejsarpalats i Vietnam för 1000 år sedan och var platsen där Le-dynastin avlöste Dinh-dynastin.

Efter lunch ska du på en två timmar lång segeltur på Ngo Dong-floden. Landskapet är fullkomligt magiskt med floden som sakta flyter genom det nästan pannkaksplatta landskapet som bara bryts av ”sockertoppsbergen” – det är nästan som Ha Long-bukten – men på land.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 6: Hoa Lu – Ha Long Bugten

Du hämtas på hotellet och körs till Ha Long-bukten, vilket tar cirka 4 timmar. Längs vägen gör ni en liten paus.

Ha Long-bukten är ett av Vietnams mest unika naturområden. I bukten sticker hundratals grönskande kalkstensklippor nästan lodrätt upp ur havet, som under året växlar färg från djupblått till jadegrönt. Flera av öarna har stora grottor. På den stora ön Cat Ba ligger flera byar, och på några av de mindre öarna finns små fiskebyar. För turister är Ha Long-bukten framförallt ett underbart naturområde i världsklass, men för vietnameserna är området också förknippat med legender om drakar och dramatik. Ha Long-bukten är cirka 1 500 kvadratkilometer stor och står sedan 1994 med på UNESCOs världsarvslista.

När du ankommer till Ha Long-bukten väntar en klassisk vietnamesisk trädjonk på att segla dig ut i den imponerande bukten. Djonken seglar genom de avskilda öarna i bukten och du kan beundra det vackra havet och de fantastiska öarna. Båten erbjuder olika aktivitetet såsom matlagningskurser, men du kan också välja att bara koppla av och njuta av livet och utsikten över öarna och fiskebyarna, och kanske ta ett dopp i det turkosgröna vattnet.

På kvällen kan du beställa en drink från baren och njuta av Vietnams kanske vackraste solnedgång över de enorma kalkstensbergen.

OBS! Vid dåligt väder och storm förbehåller sig myndigheterna i Vietnam rätten att stänga av Ha long-bukten för segling av säkerhetsskäl. Detta sker några få gånger om året. I sådana fall kommer minikryssningen att ersättas med hotellvistelse och en utflykt i Hanoi.

Dag 7: Ha Long Bugten – Hanoi – Da Nang

Börja dagen med ett uppfriskande dopp i Ha Long-buktens klara vatten, eller bara njut av soluppgången från båtens härliga soldäck. Du kan även delta i morgongymnastik, oftast tai chi, på djonkens soldäck.

Frukosten serveras medan båten långsamt påbörjar turen tillbaka mot hamnen. Längs vägen besöker du Sung Sot-grottan med imponerande stalagmiter och stalaktiter. Vi rekommenderar att du bär stängda skor på denna utflykt.

När båten tar dig iland kliver du av och möts av din guide och chaufför, som kör dig till Hanoi. Här får du några timmar på egen hand innan du körs till tågstationen. Nattåget avgår från Hanoi kl. 19.00 och anländer i Da Nang kl. 11.00 nästa dag.

Det är möjligt att flyga från Hanoi till Da Nang, istället för att åka med nattåget, mot ett tillägg. Denna möjlighet inkluderar även en extra övernattning i Hoi An.

Dag 8: Da Nang – Hoi An

Du vaknar till en vacker utsikt när tåget kör längs kusten. Här kan du se ut över de gröna bergen och det vackra blå havet.

Du kommer till Da Nang på förmiddagen där du möts av en guide som kör dig till hotellet i Hoi An. Efter ankomst till hotellet tillbringar du resten av dagen som du vill. Du kan välja att utforska staden på egen hand eller köpa till en av våra extrautflykter.

Hoi An är en stor upplevelse och man kan inte annat än bli förälskad i staden. Hoi An är känd för sin charmiga arkitektur, imponerande silkesproduktion, fantastiska skräddare och den gamla stadsdelen som finns med på UNESCOs världskulturarvslista.

Mitt i den gamla stadsdelen flyter floden Thu Bon, som är ett fantastiskt exempel på en internationell hamn från de europeiska och östasiatiska handelskompaniernas storhetstid under 1500- och 1700-talet.

Går du längre bort från floden hamnar du i en labyrint av mysiga och charmiga gator. Överallt kan du uppleva hur de tidigare kolonialmakterna har satt sin prägel på stadsdelen. Stadsbilden präglas av färgglada lanternor, japanska hus, kinesiska tempel och franska, gula köpmannahus. Butiker, gatukök, kaféer och restauranger ligger likt pärlor på ett band och här kan du fördriva flera timmar medan du är uppkopplad på stadsdelens kostnadsfria wi-fi.

Många turister vallfärdar hit eftersom Hoi Ans gamla stadsdel finns med på UNESCOs världsarvslista. Även om det är lite liv på gatorna råder en lugn stämning och stadsdelen har behållit sin äkthet och charm. Det bidrar också att bilar, scootrar och motorcyklar är förbjudna.

Du tillbringar 4 nätter i denna fantastiska pärla, så det finns gott om tid att njuta av och utforska olika delar av staden.

Dag 9-11: Hoi An

Det är inga utflykter inplanerade och dagarna ägnas därför åt egna aktiviter. Njut stranden, gå på upptäcktsfärd i Hoi An, ta en utflykt till tempelområdet Cham, möjligheterna är många.

Dag 12: Hoi An – Da Nang – Hemresa

Du hämtas på hotelllet och skjutsas till flygplatsen. Du flyger från Da Nang till Sverige med mellanlandningar på vägen.

Dag 13: Ankomst till Sverige

Du landar i Sverige efter en härlig semester.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Förlängning med solsemester på ön Phu Quoc
3 nätter

Phu Quoc är Vietnams största ö och den ligger vid Vietnams västkust, i Siambuktens varma vatten. Ön har vackra, palmklädda gyllene sandstränder och täta, gröna skogar mitt på ön. Vattnet runt ön är kristallklart och ger stora möjligheter för att kunna bada i lugnt vatten. Vid An Thoi-öarna är det möjligt att dyka och snorkla i vackra korallrev. Den bästa tiden att besöka ön är från november till april.

Förlängningen inkluderar 3 nätter på hotell inkl. frukost, flyg till Phu Quoc samt transfer mellan flygplatsen och hotellet på Phu Quoc.

Kejsarstaden Hué
3 nätter

Knappt 3 timmars bilresa norr om Hoi An kan du uppleva Vietnams sista kejserliga huvudstad, Hué, som var hem åt kejsardynastin Nguyen mellan 1802 och 1945. Trots att många av stadens byggnader skadades av bomber under Vietnamkriget kan man insupa stämningen av det förflutnas prakt. De byggnader som finns kvar har restaurerats och hela staden står med på UNESCOS världsarvslista.

Huvudattraktionerna är det stora, vackra citadellet och de imponerande kejsargravarna. Citadellet byggdes på 1800-talet med den Förbjudna staden i Beijing som förebild och ligger på den norra sidan av Huong Song-floden, som även kallas ”Parfymfloden” (Perfume River). Floden har fått sitt namn efter den parfymliknande arom, som uppstår när orkidéerna på hösten faller i vattnet och förs med strömmen genom staden. På den flera kilometer långa sträckan längs floden reser sig de flesta av kejsargravarna med olika storslagna monument – ett för varje avliden kejsare.

Se fram emot att smaka på det lokala traditionella köket i Hué som av vietnameserna anses vara det bästa i landet. Här lägger man särskild vikt på en estetisk och harmonisk presentation av maten med dekorationer och färger som skapar ett gastronomiskt konstverk.

Förlängningen inkluderar 3 nätters vistelse på hotell inkl. frukost, transfer mellan Hoi An och Hué, samt transfer till flygplatsen i Hué eller Da Nang.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Ho Chi Minh City (f.d. Saigon)
3 nätter

Upplev den pulserande storstaden Ho Chi Minh-staden (f.d. Saigon), där du möter en spännande blandning av både det moderna och det gamla med vackra kolonialtidsbyggnader flankerade av skyskrapornas skinande fasader, fina tempel och exotiska marknader. Se fram emot höjdpunkter som Notre Dame-katedralen, det gamla postkontoret designat av den berömda franska arkitekten Gustav Eiffel, Återföreningspalatset och stadens China Town. Ho Chi Minh-staden är i dag Vietnams ekonomiska dynamo, vilket tydligt speglas i de många eleganta butikerna, kaféerna och restaurangerna. Till slut är det i denna stad som du på allvar kan känna historiens vingslag från Vietnam-kriget.

Staden är dessutom en bra utgångspunkt för dagsresor till det frodiga Mekongdeltat eller de berömda Cu Chi-tunnlarna.

Förlängningen inkluderar 3 nätter på hotell inkl. frukost, flyg från Da Nang till Ho Chi Minh-staden samt transfer från och till flygplatsen.

När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
Resbrev
Berättelser från resenärer
INNAN DU RESER
Bra att veta
Asien
Mira Lindholm

Mira är vår Asienspecialist och har över 8 års erfarenhet av resor i Asien.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16 Fredag kl. 10-14
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför kunderna väljer oss
 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan
 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet
 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av samarbetspartner
 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring
UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.