TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarReseberättelse från Costa Rica: Utforska Costa Rica med vår reseexpert

Reseberättelse från Costa Rica: Utforska Costa Rica med vår reseexpert

2016-01-10
Visa alla inlägg

Under 2015 fick Neil uppleva Costa Ricas skönhet på egen hand. Läs vad han upplevde nedan. apa

Costa Rica är verkligen ett otroligt land som har allt från vulkaner, sjöar, vattenfall, tropiska regnskogar och djurliv.

Min senaste resa genom detta land öppnade verkligen mina ögon för dess skönhet i flera avseenden.

Äventyret började när jag landade i San Jose, vilket är Costa Ricas huvudstad. Den är full av spansk kolonialarkitektur, livliga gator och ikoniska landmärken, som till exempel Costa Ricas nationalteater. San Jose var den perfekta starten för mig att verkligen få smaka på hur en ”Tico” lever.

Mitt första smakprov på en costaricansk frukost var verkligen en upplevelse. Jag var mätt i flera timmar efter att ha ätit den traditionella costaricanska rätten ”Gallo Pinto” (ris och bönor”)! Efter frukost var det dags för tidig avfärd till Tortuguero. Vi reste då igenom den vackra nationalparken Braulio Carillo, med sin tjocka regnskog, tumlande vattenfall, höga vulkaner och flödande älvar.

Berg

När vi kom fram till hamnen där vi skulle gå på båten på väg till stugan i Tortuguero fick jag verkligen känslan av att ett speciellt äventyr var på väg att börja. Båtfärderna längs de smala kanalerna i regnskogen gav mig chansen att se otroligt djurliv under mina två nätter här. Jag hade tur nog att få se olika arter med apor, sengångare, krokodiler, kajmaner, sköldpaddor mm. Vistelsen här var verkligen en av höjdpunkterna på min resa och jag skulle definitivt ha stannat längre om jag fick!

Costa Rica

Ett besök till den lokala Tortuguero-byn är verkligen en sällsynt och unik upplevelse och om du är modig nog skulle jag verkligen rekommendera ”kvällspromenaden” som arrangeras av stugpersonalen. Då får du chans att ge dig ut i regnskogen sent på kvällen vilket ger dig chans att se allt från ormar, fladdermöss, stora myror och ganska stora insekter!

Vulkan

Efter båtfärden var det dags att återvända till fastlandet och iväg på en bilfärd mot den imponerande staden La Fortuna, vilket är hem till den stora vulkanen Arenal. Eftersom jag bodde nära ingången till nationalparken Arenal kunde jag vandra genom den och skåda denna enorma vulkan. Jag hade tur nog att vara där när molnen låg lågt vilket gav mig otroliga möjligheter att ta fina bilder. Ett kvällsbesök till de lokala heta källorna för lite bad samt en utsökt middag var verkligen pricken över i:t och jag var nu redo att fortsätta mot Monteverde.

Monteverde

Den lilla staden Monteverde har, precis som resten av Costa Rica, ett stort fokus på ekoturism. Det här är en plats som är full med äventyr och min första dag bestod av en ”trädtopsvandring” genom regnskogen där jag fick chansen att se alla möjliga typer av plantor och djur. Det fanns många aktiviteter att välja mellan och under dag två bestämde jag mig för att prova linbana. Det är verkligen inte något för den räddhågsne – det är en av de mest rafflande och spännande upplevelser jag någonsin har fått prova på.

Det fanns inget bättre sätt för mig att koppla av på än att åka på strandsemester så att jag kunde reflektera över mitt äventyr i ett av de mest populära naturskydds- och strandområdena i Costa Rica, Manuel Antonio. Nationalparken Manuel Antonio är en liten park i Stilla havets naturskyddsområde, belägen på Costa Ricas stillahavskust, precis söder om staden Queops, Puntarenas. Mitt boende här gav mig en utmärkt chans att inte bara njuta av de vackra stränderna utan av den eleganta nationalparken, som är av världens 12 vackraste nationalparker.

Neil

Costa Rica har verkligen någonting för alla – vare sig man är djurlivsälskare, historieintresserad, strandmänniska eller adrenalinsökare har landet något för alla.

Ett äkta äventyr med minnen som jag kommer att hålla kärt hela mitt liv.

Neil Smith, TourCompass