TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarReseberättelse från Sri Lanka: En stor upplevelse för hela familjen

Reseberättelse från Sri Lanka: En stor upplevelse för hela familjen

2019-01-18
Visa alla inlägg

Under 2017 besökte Trine Sri Lanka med familjen. Läs om hennes upplevelser från resan nedan.

Sigiriya

Sri Lanka är ett fantastiskt vackert och frodigt land.

Vi fick uppleva imponerande ruinkomplex, massor av elefanter, vackra berg, gröna marker, vita stränder och blå hav. Sri Lanka är fortfarande ett mycket orört och autentiskt land.

Två av våra stora upplevelser var besöket på lejonklippan Sigiriya Rock, och safari i nationalparken Minneriya.

Vi kördes till lejonklippan på morgonen. Vissa börjar vandra före frukost för att komma upp på klippan innan alltför många andra turister kommer dit.

Guiden berättar om området för oss och sedan börjar vi vandringen upp för den imponerande klippan som reser sig dramatiskt över landskapet.

De flesta vill kunna ta sig ända till toppen. Man går upp för många trappor men det går i ett lugnt och stilla tempo, och det går bra att ta pauser på vägen. Belöningen är stor när du kommer upp och får uppleva de gamla ruinerna och den fantastiska utsikten över det gröna landskapet med djungel och berg.

Sigiriya rock

Ruinkomplexet runt omkring och på toppen av klippan vittnar om den gamla kungastaden som låg här från och med år 477. Man kan inte bli annat än imponerad av ruinerna och de stora lejonportarna, som var en del av den storslagna ingången till palatset på toppen.

Vi fick också en häftig upplevelse när vi åkte på jeepsafari för att se elefanter. Det finns safari i eller i närheten av nationalparken Minneriya. Det ligger nämligen ett par nationalparker nära varandra och den som kör jeepen vet i vilken av nationalparkerna elefanterna håller till och kör naturligtvis dit.

Minneriya

Vi börjar med att hoppa in i vår lilla jeep som rymmer vår familj på fyra personer. Chauffören kör oss till nationalparken Kaudulla, som ligger bredvid nationalparken Minneriya.

Vi kör en liten bit in i parken och snart ser vi det vi kommit hit för – :-) en flock elefanter och deras ungar stå och beta. Vi stannar jeepen och får tid till att bara stå och njuta av de imponerande djuren.

Vi gör flera stopp i nationalparken där vi bara kan njuta av att se de stora elefantflockarna med söta ungar i olika åldrar.

En stor upplevelse för hela familjen :-)

Trine, TourCompass