TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarReseberättelse från Australien: Down Under Dreams: En resa genom Australiens fascinerande mångfald

Reseberättelse från Australien: Down Under Dreams: En resa genom Australiens fascinerande mångfald

2024-01-31
Visa alla inlägg

Beate och hennes man tar ett foto framför Uluru i Australien

I november 2023 åkte vår resespecialist Beate på en förtrollande resa genom Australiens vackra landskap, besökte spännande städer och träffade Australiens gästfria invånare.

Vi har varit på vårt livs äventyr: en resa genom det förtrollande Australien! Visst, det är en lång resa, men trots några inledande utmaningar så belönades vi med oförglömliga upplevelser, spännande städer och otroliga stränder.

Vacker byggnad i Melbourne, Australien

Vår resa startade i Melbourne, en trendig stad med otaliga kaféer, gratis(!) spårvagnar och spännande gatukonst. Vi lät oss ryckas med och vande oss långsamt vid australiernas ”no worries”-inställning – allt är ”inga problem” – och deras lugn.

Beate står framför operahuset och Sydney Harbour Bridge i Australien

Vi fortsatte vår resa till pulserande Sydney, där modern arkitektur möter naturens skönhet. Åsynen av Sydney Harbour Bridge och Operahuset är helt enkelt överväldigande. Staden är full av energi och blandningen av kulturell mångfald och stadens elegans är en fest för sinnena.

Maken tar ett foto av Uluru i Australien

Sedan väntade nästa höjdpunkt på vår resa: Den mystiska klippformationen Uluru, som är aboriginernas heliga plats. Dess imponerande närvaro och de skiftande färgerna vid soluppgång och solnedgång är fullkomligt magiska. Det var som om naturen talar till oss – det var gripande vackert!

Beate på en båt vid Stora Barriärrevet i Australien

Vi fortsatte vår resa till det tropiska norr och till Queensland. Stora barriärrevet en oförglömlig upplevelse för såväl blötdjur som äventyrare. Att snorkla och dyka i detta undervattensparadis är ett måste. De många olika färgerna och arterna imponerar på de flesta, även de mest erfarna dykarna. Här upplever man naturen i dess renaste form och kan njuta av den vackra världen under havsytan i fulla drag. Det var första gången i mitt liv som jag snorklade – det blir nog min nya hobby!

Man står i regnskogen Daintree i Australien

I Daintree väntade oss ett enastående naturfenomen: världens äldsta regnskog, som gränsar direkt till Stora barriärrevet. Två platser på UNESCOs världsarvslista på en och samma plats. Det är en imponerande förbindelse mellan land och hav som nästan bara finns i Australien.

Massor av ostron

De kulinariska upplevelserna i Australien är minst lika imponerande som landskapen. En barbecue (eller ”barbie” som invånarna säger) är praktiskt taget obligatorisk. Saftiga biffar, färsk fisk och läckra skaldjur – en riktig festmåltid för matentusiaster. Vinentusiasterna får också sitt: Australiens vinregioner bjuder på en värld av utsökta och läckra droppar. Från den kraftfulla Shiraz till den uppfriskande Sauvignon Blanc – här finns något för alla smaker.

Ett tips till alla besökande: Man kan få gratis vatten på alla kaféer och restauranger. Ett litet, men fint, exempel på australiernas vänlighet och gästfrihet.

Denna resa var ett oförglömligt äventyr genom denna fascinerande kontinents mångfald, dess hjärtliga och öppna folk och spektakulära sevärdheter.

Beate, TourCompass