TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarReseberättelse från Argentina: Familjeresa till Argentinas Höjdpunkter

Reseberättelse från Argentina: Familjeresa till Argentinas Höjdpunkter

2013-12-12
Visa alla inlägg

Nedan kan du läsa resebrevet från vår kollega Lene, som var i Argentina 2012.

Perito Moreno

Åh jag blir helt salig när jag tänker tillbaka på min oförglömliga resa till Argentina. Jag har rest till många länder och vill helst resa till nya och för mig okända destinationer varje gång; men låt mig säga med detsamma att Argentina vill jag gärna återvända till.

Detta land rymmer så mycket kontraster och skiljer sig så vitt i landskap och upplevelser, att det tog mig med storm. Min man och jag reste med vår 6-åriga dotter och vi tyckte alla tre att det var en fantastisk resa.

Buenos Aires

Vi började i vackra Buenos Aires med sina många olika stadsdelar, som var och en har sin speciella atmosfär. I det gamla kvarteret La Boca står pastellfärgade hus sida vid sida och i det hippa kavrteret Palermo finner man många små butiker och mysiga kaféer och restauranger – ett av dem bästa shoppingområdena i Buenos Aires.

När mörkret faller bjuder många restauranger på tangounderhållning under  middagen. Det rekommenderas varmt att smaka på det berömda argentinska oxköttet, som är av världsklass.

Peninsula Valdes

Nästa höjdpunkt på resan var Peninsula Valdes, där vi kom tätt inpå hundratals sälar på stranden vid Atlanten. Vilken syn att få  at betrakta de stora hanarnas kamp och de många honorna som värnade om sina ungar.

Något av det mest imponerande och vackraste jag har sätt upplevde vi i den sydligaste delen av Argentina, i El Calafate: glaciären Perito Moreno, som är 14-15  kilometer lång. Vi åkte ut med båt, för att komma så nära på glaciären som möjligt, och väl där möttes vi av en isblå syn som jag aldrig glömmer. Glaciär så långt ögat kunde nå, och glaciären skiftade i färg beroende på om solen sken eller om det regnade.

Iguazu

Från glaciärens kyla flög vi norrut, till det mer tropiska Iguazu, för att uppleva det världsberömda vattenfallet. Innan vi anlände funderade vi på om vi verkligen kunde spendera två hela dagar på att se ett vattenfall? Och det överraskande svaret är JA. Vattenfallen är obeskrivliga i sin skönhet och vi tröttnade aldrig på att finna nya vägar och broar för att hela tiden upptäcka nya sidor av skönheten, som upplevs annorlunda från den argentinska och den brasilianska sidan. Att vi fick se både sköldpaddor och en enstaka krokodil satte lite extra krydda på denna resan.

Vi älskar Argentinas kontraster och ska helt säkert tillbaka dit igen.

Lene, TourCompass