TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanNyheter och researtiklarInternationella kvinnodagen: Vi hyllar tre kvinnor i resebranschen

Internationella kvinnodagen: Vi hyllar tre kvinnor i resebranschen

2024-03-08
Visa alla inlägg

Kollage av kvinnor från TourCompass runt om i världen

På Internationella kvinnodagen hyllar vi mod och beslutsamhet hos vanliga kvinnor som gör ovanliga saker.

I år är vi särskilt glada över att kunna hylla tre otroliga kvinnor, som TourCompass har ett nära samarbete med. Tyvärr är en av dessa anmärkningsvärda kvinnor inte längre med oss, men hennes eftermäle fortsätter inspirera och stärka kvinnor i resebranschen.

Vad är Internationella kvinnodagen och varför firar vi den?

Internationella kvinnodagen, som vi firar den 8 mars varje år, är en dag då vi erkänner och hyllar kvinnors prestationer tvärs över sociala, ekonomiska, kulturella och politiska områden.

Kvinnodagen har sitt ursprung i arbetarrörelserna i början av 1900-talet i Nordamerika och Europa och formaliserades 1977 av FN som ett världsomfattande firande.

Temat för dagen 2024 är ”Inspire Inclusion” (”Att inspirera till inkluderande”) – ett tema som fokuserar på vikten av att främja en inkluderande värld där jämställdhet mellan könen inte bara är något som man uppmuntrar till, utan istället är en integrerad del av vårt sociala, ekonomiska och politiska liv.

Vi hyllar tre inspirerande kvinnor i resebranschen

Bilder på de tre kvinnor vi hedrar på Internationella kvinnodagen 2024

I år är vi stolta över att kunna framhäva tre enastående kvinnor, som alla har bidragit till att hjälpa fram kvinnor i resebranschen världen över.

De har inte bara bidragit till vår organisation, utan har även banat vägen för jämställdhet och inkluderande inom resebranschen i sina respektive länder.

Camila Barp – Gondwana Brasil

Bild på Camila från Gondwana Brasil

Den första kvinnan vi vill hylla är Camila Barp, som är en förebild för kvinnligt ledarskap och innovation inom ekoturism.

Camila är administrativ partner på Gondwana Brasil och hon är ett bra exempel på entreprenörsanda och engagemang i hållbar och ansvarstagande turism. Med 15 års erfarenhet inom ekoturism har Camila spelat en viktig roll i att leda Gondwana Brasil till kommersiell framgång genom sitt strategiska ledarskap som administrativ direktör.

Under Camilas ledning har Gondwana Brasil inte bara upplevt uppseendeväckande tillväxt, utan har också blivit en plats där man främjar kvinnors möjligheter inom resebranschen i Brasilien. Hennes ledning har varit avgörande för att samla ett team med övervägande kvinnor, vilket bevisar verksamhetens engagemang i att riva traditionella hinder och främja en stöttande miljö som värdesätter och hyllar kvinnors prestationer och ledarroller inom turism.

Gondwana Brasil är ett riktigt bra exempel på hur en inkluderande praxis kan leda till framgång och ha ett betydande inflytande i en traditionellt mansdominerad bransch. Camila Barp fortsätter inspirera och bana vägen för framtida generationer av kvinnor i och utanför affärsvärlden genom sitt visionära ledarskap och jämställdhetsengagemang.

Yvonne Hilgendorf – Manya Africa Tours Limited

Bild på Yvonne från Manya Africa Tours Limited

Den andra kvinnan vi vill hylla i dag är tyska Yvonne Hilgendorf. Hennes historia är ett bra exempel på uthållighet och handlingskraft inom resebranschen.

År 2008 reste Yvonne till Uganda för att göra research till sitt specialarbete och arbetade då tätt ihop med de lokala samhällena. Sedan dess har Yvonne fått omfattande erfarenhet från hotell och resebyråer i Uganda, både inom försäljning och affärsutveckling, och har hjälpt dessa verksamheter att bli framgångsrika företag.

Yvonnes dröm om att etablera en hållbar resebyrå fick henne att i januari 2019 grunda Manya Africa Tours. Det är mer än bara ett företag – det är också ett löfte om att visa upp Uganda och Östafrikas själ och att förbättra levnadsvillkoren för de lokala samhällena, härunder att stödja de lokala kvinnor som trots att de är otroligt starka också är de som har störst behov av hjälp.

Det faktum att Yvonne har byggt upp ett företag från grunden visar hennes orubbliga beslutsamhet och vilja att göra en skillnad. Manya Africa Tours vittnar om hennes tro på att turism kan vara en positiv drivkraft, som säkerställer att alla intressenter kan dra nytta av det. Hennes arbete marknadsför inte bara Ugandas skönhet, det främjar också inkluderande och hållbar turism.

På Internationella kvinnodagen framhäver Yvonnes resultat den viktiga roll som solidaritet och handlingskraft spelar när vi ska skapa en mer jämställd värld.

Eileen Yee – Discova (1970–2023)

Bild på Yvonne från Manya Africa Tours Limited

Medan vi fortsätter vårt firande av Internationella kvinnodagen riktar vi uppmärksamheten mot en annan enastående kvinna, vars bidrag har haft ett betydande inflytande på kvinnligt ledarskap och resebranschen.

Vi hyllar minnet av Eileen Yee, General Manager för flera regioner på Discova och dess Educational Travel-team. Eileen gick dessvärre bort 2023. Hennes ledarskap och engagemang i att främja en inkluderande miljö har haft en stor betydelse i resebranschen.

Eileen förenade empati och mångfald, värdesatte varje teammedlems röst och fokuserade på variation. Hon prioriterade samarbete och tillväxt samt lyfte andra med sin livliga, innovativa personlighet och uppriktiga entusiasm.

Eileens arv sträcker sig långt utöver hennes professionella prestationer. Hon var en passionerad förespråkare för kvinnors självständighet och arbetade för att öppna dörrar för nästa generation av kvinnliga ledare. Eileen förstod att framsteg inte bara bygger på individuell framgång, utan även på vår förmåga att inspirera och lyfta dem omkring oss. När vi minns Eileen minns vi vikten av att stödja och hjälpa varandra. Hennes bidrag till resebranschen fortsätter inspirera oss till att sträva efter en mer inkluderande och jämlik värld.

En jämlik framtid

Dessa historier och bidrag till samhället från kvinnor som Camila, Yvonne och Eileen är stora steg framåt för att främja inkluderande och jämställdhet. Deras insats påminner oss om hur viktigt det är att stödja varandra och att främja lika villkor i alla aspekter av livet.

Vi är stolta över vårt samarbete med dessa kvinnor. På TourCompass strävar vi efter att vara förespråkare för jämställdhet och självständighet för alla kvinnor. Tillsammans kan vi skapa en framtid, där allas potential erkänns och stöds fullt ut.

TourCompass – Från turist till äventyrsresenär