TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
15 dagar

Mexikos höjdpunkter med solsemester i Playa del Carmen

Följ med på en spännande resa, där du upplever Mexikos imponerande mayaruiner, vacker natur, färgrika kolonialstäder och indiansamhällen. Avsluta med solsemester i Playa del Carmen.

Mexikos höjdpunkter med solsemester i Playa del Carmen
Mexikos höjdpunkter med solsemester i Playa del Carmen
15 dagar
StartsidanLatinamerikaMexikoMexikos höjdpunkter med solsemester i Playa del Carmen

Mexikos höjdpunkter med solsemester i Playa del Carmen

Följ med på en spännande resa, där du upplever Mexikos imponerande mayaruiner, vacker natur, färgrika kolonialstäder och indiansamhällen. Avsluta med solsemester i Playa del Carmen.

StartsidanLatinamerikaMexikoMexikos höjdpunkter med solsemester i Playa del Carmen
Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Mexico City med flygbyte på vägen
 • Flyg frän Cancún till Sverige med flygbyte på vägen
 • 1 inrikessträcka i Mexiko: Mexico City – Tuxtla Gutiérrez
 • Transfers från och till flygplatserna (försiggår i mindre internationella grupper)
 • Buss: San Cristóbal de las Casa – Palenque
 • Förstaklass-buss: Palenque – Mérida
 • Buss: Mérida – Playa del Carmen
 • 13 övernattningar på bra hotell inkl. frukost
 • 1 x lunch (dag 10)
 • Individuell rundresa; dock försiggår alla utflykterna i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Möjlighet till daglig avgång

Omfattande utflyktspaket:

 • Stadsrundtur i Mexico City med det Antropologiske Museum
 • Heldagstur till Guadalupe kyrkan samt staden Teotihuacán med Solens og Månens pyramider
 • Segeltur i Sumidero klyftan
 • Utflykt till indianbyarna Chamula och Zinacantán
 • Besök vid vattenfallen Agua Azul samt Misol-Há
 • Rundvisning i mayakomplexet Palenque
 • Rundvisning vid en av världens nya underverk Chichen Itza
 • Entréavgifter till nämnda sevärdheter

KORTFATTAT OM RESAN

Mexiko har alla ingredienser till en perfekt semester – allt från spännande städer och annorlunda kultur till fantastiska ruiner, häpnadsväckande natur och kritvita sandstränder. Denna resa tar sin början i den pulserande huvudstaden Mexico City, där du upplever det bästa av staden med besök till de traditionella sevärdheterna. Mexiko är ett land som fortfarande präglas av det forna spanska styret och de forna mayacivilisationerna. Du besöker därför landets välbevarade koloniala städer, intressanta indiansamhällen och de imponerande mayaruinerna vid tempelstaden Teotihuacán och ruinstaden Chichen Itza, som är ett av världens sju nya underverk. Med besök till vackra turkosa vattenfall och en segeltur i Sumideroravinen upplever du den måleriska och  underbara naturen. Du kan sedan välja hur aktiva eller slöa dina dagar i semesterparadiset Playa del Carmen ska vara.

Välj denna resa eftersom...

 • Känn fjärilarna i magen från toppen av den 70 meter höga solpyramiden med utsikt över tempelkomplexet Teotihuacán vid Mexico City
 • Upplev den charmiga och vackra kolonialtidsstaden San Cristóbal och de närliggande mayabyarna San Juan Chamula och Zinacantán
 • Få en spännande inblick i mayaindianernas historia vid ruinkomplexen Chichen Itza och Palenque, som gömmer sig i den frodiga regnskogen
 • Avsluta din resa med solsemester vid Playa del Carmens fantastiska strand med vajande palmer och azurblått hav

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa och ankomst till Mexico City

Idag lämnar vi Sverige bakom oss och turen går till Mexiko med flygbyte på vägen. På Mexico Citys flygplats står en chaufför och väntar på oss och skjutsar oss till vårt hotell.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 2: Stadsrundtur i Mexico City

I dag ska du delta i en spännande stadsvandring i Mexico City, som är en av världens största städer. Staden ligger på 2 240 meters höjd, vilket gör den till en av världens högst belägna storstäder, och omges av vulkaner. Du besöker Mexikos koloniala centrum och det centrala torget Zocaloen, som omges av nationalpalatset och Mexikos största katedral. Här ligger även Templo Mayor, vilket är ruinerna från det ceremoniella centrumet i aztekernas gamla huvudstad Tenochtitlan (inträdesavgift ingår inte).

Härifrån fortsätter du till Alameda Park, där landets vackra nationalscen Palacio de Bellas Artes ligger. Här uppförs både opera, balett, teater och konserter. Du fortsätter längs den breda allén Paseo de la Reforma, som går tvärs igenom hjärtat av Mexico City, till Chapultepec-parken. Här ligger det antropologiska museet, Museo de Antropologia, som har en stor samling av artefakter från tiden innan spanjorerna kom. Det är ett spännande museum som bjuder på fascinerande insikter i landets många olika kulturer.

Du är tillbaka på ditt hotell sent på eftermiddagen och tillbringar kvällen på egen hand.

Dag 3: Teotihuacán, Basilica och Plaza de las Tres Culturas

Idag ska vi besöka tempelstaden Teotihuacán, som betyder ”Platsen där människor blev gudar” och som är en av Latinamerikas största ruinstäder. När vi går längs den 3 km långa Avenida de los Muertos (Dödens Avenue) ser vi de enorma templen och pyramiderna som kan dateras till 200 år f.Kr. men som är byggda under en lång period; Quetzalcoatl-templet, där fler än 200 offrade krigsfångar hittats, Quetzalpapalotl-palatset och de kända pyramiderna Månpyramiden (60 m) och Solpyramiden (70 m) som är byggda i centrum av staden över en ca 100 m lång underjordisk gång, där det sägs att mänskligheten blev till.

Sedan besöker vi Basilica de Nuestra de Guadalupekyrkan, som har plats till 10 000 och som varje år besöks av 20 miljoner pilgrimer. Kyrkan har fått sitt namn av jungfrun av Guadalupe, som är Mexikos och hela Mellanamerikas skyddshelgon.

Till sist besöker vi Plaza de las Tres Culturas, De tre kulturernas torg, som symboliserar Mexikos tre historiska perioder. Här kan man se resterna av de precolumbianska aztekiska ruinerna, en spansk kyrka från kolonialtiden samt de mexikanska mestizernas moderna byggnad som huserar utrikesdepartementet.

Dag 4: Mexico City – Sumideroravinen – San Cristóbal de las Casas

I dag lämnar du Mexico City och flyger till Tuxtla Här blir du hämtad och körd till Sumideroravinen, där du åker på en fantastisk två timmar lång speedbåttur in i ravinen, där bergssidorna sträcker sig upp på båda sidor om dig. Njut av naturen och det spännande djurlivet. Om du har tur kan du få se apor, krokodiler och olika slags fåglar.

Sedan fortsätter vi i buss till San Cristóbal de las Casas, som ligger på ca 2 100 meters höjd och är en av de vackraste städerna i Mexiko. Den charmiga staden var tidigare känd som bara “San Cristóbal”, “de las Casas” lades till för att ära Bartolomé de las Casas, en spansk präst som kämpade för indianernas rättigheter. Staden är känd för sin vackra arkitektur från kolonialtiden. Bredvid den centrala ”Plaza 31 de Marzo” ligger den vackraste av stadens kyrkor, nämligen Templo de Santo Domingo.

Dessutom är följande platser värda ett besök: Templo del Carmen med det karaktäristiska tornet, den lokala marknaden med mat och konsthantverk samt den danske upptäcksresande och arkelogen Frans Bloms hem, Na Bolom. Na Bolom är nu ett hotell och museum med utställningar om hans livslånga arbete med studier av indianstammar.

Det är inte möjligt att få en engelsktalande guide på denna dag (vilket inte heller är nödvändigt).

Dag 5: Indianstäderna San Juan Chamula och Zinacantán

San Juan Chamula bebos av 50 000 ursprungliga mayaindianer, primärt Tzotzil och Tzeltals. Det är viktigt för mayaindianerna att bevara sina traditioner och sitt kulturarv, det märks bl.a. genom att de har sitt eget språk och byn har sin egen polis och egna regler. Vi ska besöka den karaktäristiska kyrkan vid torget som absolut är värt ett besök. Kyrkan är ett bra exempel på sammansmältningen av den ursprungliga mayaindianska tron och den katolska tron. Indianerna ber till den mayagud eller det helgon, som är relevant för den specifika sjukdomen eller önskan som ligger bakom deras besök. Der finns inga bänkar i kyrkan, så man faller på knä och ber på golvet bland de många tända stearinljusen. Luften är tjock av rökelse och längs väggarna står träfigurer av deras helgon och av Johannes Döparen, som är stadens skyddsängel.

Både San Juan Chamula och Zinacantán är kända för sina vävningstekniker och varje stad/landsby har sina egna dräkter med noga uttänkta mönster och färger. Indianerna kommer till marknaderna iförda sina färgsprakande dräkter för att sälja keramik och kläder av ull och bomull.

Dag 6: San Cristóbal de las Casas – Palenque

Idag kör du väldigt tidigt från San Cristóbal de las Casas till Palenque. På vägen besöker vi det vackra vattenfallet Agua Azul, som är omgivet av tropisk regnskog. Med det turkosa vattnet, de intensiva färgerna och den konstanta brisen och dånet är denna plats en av de vackraste och mest oförglömliga naturupplevelserna i Mexiko. Det är fler än 500 mindre och större vattenfall i höjderna tre till 30 meter. Härefter ska vi besöka det 35 meter höga vattenfallet Misol-Há, som är känt för sin skönhet. Detta vackra landskap ligger mitt i den tropiska vegetationen och är täckt av mahogny- och sapoteträd. Vi ankommer till Palenque senare på dagen.

Det är inte möjligt att få en engelsktalande guide på denna dag (vilket inte heller är nödvändigt).

Övernattning:
Dag 7: Palenque

Palenque är omgivet av tropisk regnskog och är känd för sin skönhet och sitt fantastiska läge med utsikt över det platta Yucatán. Palenque var en av mayaindianernas största städer och lägger också namn till de närliggande mayaruinerna som finns med på UNESCO:s världsarvslista. Dolda, djupt in i den täta regnskogen i Mexikos Chiapas-provinsen, hittar vi dessa vackra mayaruiner. Vi ska bl.a. besöka Inskriptionstemplet, som är ett begravningsmonument för kung Pacal den store.

Övernattning:
Dag 8: Palenque – Mérida

I dag väntar en lång resdag, men du åker till Mérida med en buss i första klass så du kan bara luta dig tillbaka i det mjuka sätet och njuta av landskapet som susar förbi. Du kan promenera från hotellet till busstationen i Palenque eller ta en taxi som du betalar själv. När du ankommer till Mérida väntar en taxi som kör dig till hotellet.

Resan tar ca 8 timmar

Övernattning:
Dag 9: Mérida

Det är inga utflykter inplanerade i dag och du kan därför utforska staden på egen hand.

Denna gemytliga stad grundades år 1542 på resterna av den före detta mayastaden Tihó. Mérida kallas både ”Den vita staden” på grund av de många vitkalkade husen och ”Mexikos Paris” bland de lokala, eftersom det är den mest europeiska staden på Yucatán-halvön. Det är också möjligt att göra en utflykt utanför staden, antingen ett besök vid flamingokolonien i Celestun, de imponerande cenoter eller de vackra mayaruinerna vid Uxmal.

Dag 10: Mérida – Chichen Itza – Playa del Carmen

Idag ska vi till Playa del Carmen, men innan det ska vi besöka ruinstaden Chichen Itza, som finns på UNESCO:s världsarvslista och är utnämnd till ett av ”Världens sju nya underverk”.  Ruinerna har spår av två olika kulturepoker, en maya- och en itzaepok. Vi ska se den berömda Pyramiden El Castillo, som är 25 meter hög med sina perfekt formade trappor.

Turen fortsätter nu till det vackra Playa del Carmen med den kilometerlånga vita stranden med palmer och kristallklart vatten. Playa del Carmens centrum är Plaza Mayor, som ligger vid stranden och precis vid färjan som går till dykarparadiset Isla Cozumel. Från Plaza Mayor slingrar sig stadens huvudgata Avenida 5, där det finns mängder av butiker, restauranger och barer. På kvällarna förvandlas stränderna till barer och det är som regel levande musik i form av reggae eller calypso. Man kan nästan inte tänka sig ett bättre sätt att inleda kvällen på, än att dricka en kall Corona och lyssna på bra musik med utsikt till Karibiska havet.

Dag 11-13: Playa del Carmen

Dagarna är till eget förfogande och du kan därför njuta av Playa del Carmen och koppla av på den vita sandstranden. Man kan även passa på att prova en av de olika vattenaktiviteterna, så som vindsurfning och jet-skiing eller du kan snorkla/dyka ute vid ön Cozumel, där det världsberömda dykarparadiset där grottor och vackra rev ligger. Det tar bara 45 minuter att segla dit från Playa del Carmen och båten avgår flera gånger om dagen.

Övernattning:
Dag 14: Hemresan påbörjas

I dag är det dags att ta avsked med Mexiko. Du skjutsas till Cancúns flygplats där hemresan påbörjas.

Dag 15: Hemkomst

Ankomst i Sverige.

När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
Resbrev
Berättelser från resenärer
INNAN DU RESER
Bra att veta
Latinamerika
Tom Søndergaard

Tom är vår Latinamerika-specialist och har över 28 års erfarenhet av resor i Latinamerika.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför kunderna väljer oss
 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan
 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet
 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av samarbetspartner
 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring
UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål