TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
14 dagar

Kuba rundresa med solsemester i Varadero

Upplev Kubas historiska huvudstad, Havanna, den vackra Viñalesdalen och charmiga Trinidad. Avsluta med solsemester i strandparadiset Varadero.

Kuba rundresa med solsemester i Varadero
Kuba rundresa med solsemester i Varadero
14 dagar
StartsidanLatinamerikaKubaKuba rundresa med solsemester i Varadero

Kuba rundresa med solsemester i Varadero

Upplev Kubas historiska huvudstad, Havanna, den vackra Viñalesdalen och charmiga Trinidad. Avsluta med solsemester i strandparadiset Varadero.

StartsidanLatinamerikaKubaKuba rundresa med solsemester i Varadero
Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Havanna med flygbyte på vägen t/r
 • Transfers till och från flygplatsen i Havanna
 • Buss: Havanna – Viñales – Trinidad – Varadero – Havanna
 • 8 övernattningar på casa particulares inkl. frukost
 • 4 hotellövernattningar på all inclusive strandhotell i Varadero
 • 1 x lunch (dag 4)
 • Turistvisum till Kuba
 • Individuell rundresa; dock är alla utflykterna i mindre, internationella grupper med lokala engelsktalande guider
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oavsett antal deltagare
 • Möjlighet till daglig avgång

Omfattande utflyktspaket:

 • Välkomstmöte och stadsvandring i Havannas gamla stadsdel
 • Utflykt i Viñalesdalen med bland annat besök till en tobaksplantage och en droppstensgrotta
 • Stadsrundtur i Trinidads gamla stadsdel
 • Inträde till ovan nämnda sevärdheter

KORTFATTAT OM RESAN

Se fram emot att uppleva Kubas absoluta höjdpunkter kombinerat med solsemester i strandparadiset Varadero.

Resan startar i Kubas huvudstad Havanna där stadsbilden präglas av välbevarade, färgrika kolonialtidsbyggnader, trivsamma torg och gamla amerikanare.

Härifrån går resan västerut, mot den frodiga Viñalesdalen. Här väntar dig natursköna upplevelser med droppstensgrottor och ett besök på en tobaksplantage. Området är också känt för de karaktäristiska kalkstensbergen, kallade “mogotes”, som sticker upp mitt i den vackra dalen.

I den UNESCO-listade staden Trinidad kan du njuta av att strosa runt på kullerstensgator med vackra, färgrika kolonialtidshus och kyrkor. På kvällen strömmar salsamusiken ut från de många trivsamma kaféerna och barerna, och det kan vara svårt att hålla fötterna stilla.

Resan avslutas med några avkopplande dagar vid Varaderos fantastiska kritvita sandstrand, vajande palmer och turkosblå hav.

Resan fortsätter till den arkitektoniska pärlan Trinidad, som finns med på UNESCO:s kulturarvslista. Här har du tre Casa Particulares nätter där du verkligen får uppleva den kubanska gästfriheten.

Pricken över i är strandparadiset Varadero med kritvita sandstränder och kristallklart vatten, där några avkopplande dagar väntar.

Välj denna resa eftersom...

 • Förälska dig i Havannas vackra gamla stadsdel, som ångar av liv och historia
 • Besök en tobaksplantage i den frodiga Viñalesdalen, varifrån några av världens bästa tobakssorter kommer
 • Lyssna på sprudlande livemusik och smaka på Kubas nationaldrink, mojito, i färgrika Trinidad
 • Upplev karibisk stämning vid Varaderos vackra kritvita sandstrand med azurblått hav, där din resa avslutas med solsemester

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Avresa från Sverige

Avresa från Sverige och ankomst på Havannas flygplats med mellanlandning(ar) på vägen. Här möts du av en chaufför, som kommer att skjutsa dig till ditt boende.

Övernattning:
Dag 2: Välkomstmöte och stadsvandring i Havanna

Efter frukosten möter vår samarbetspartner i Kuba dig på ditt övernattningsställe och håller ett litet välkomstmöte på cirka 30 minuter. Tillsammans går ni igenom din resa och du kan få svar på alla eventuella frågor du har om resan och andra praktiska frågor om hur det är att resa runt i Kuba.

Därefter startar din spännande guidade stadsvandring till fots Havannas vackra gamla stadsdel, som står med på UNESCOs världsarvslista. Se fram emot att uppleva de trivsamma kullerstensgatorna, där imponerande torg, katedraler och kolonialtidsbyggnader tar dig tillbaka i tiden.  Du upplever kontrasten mellan de nyrenoverade och välskötta gatorna och byggnaderna samt de mer slitna områdena som gör Havanna så unikt. Bland vandringens höjdpunkter kan nämnas Plaza Vieja, Plaza de San Francisco, Plaza de la Catedral och Plaza de las Armas, som är stadens äldsta torg och kantas av stadsmuseet och guvernörspalatset.

Eftermiddagen och kvällen tillbringar du som du vill.

Dag 3: Havanna på egen hand

Havanna står beredd med ännu fler upplevelser och du tillbringar dagen som du vill. Du bestämmer själv tempo och riktning, men vi kan varmt rekommendera dig att köpa till en av våra spännande utflykter hemifrån.

Upplev staden från baksätet i en tvättäkta amerikanare eller svettas lite under en omgång kubansk salsa.

Det finns gott om möjligheter till en upplevelserik dag.

Dag 4: Havanna – Viñales – Utflykt i Viñalesdalen

I dag lämnar du Havanna och sätter kurs mot Viñalesdalen, där underbara naturupplevelser väntar dig.

Den första biten av resan kör du på vanliga huvudvägar, men den sista biten in till den lilla landsorten går längs små, slingrande landsvägar. Resan tar cirka 4 timmar.

På eftermiddagen ska du besöka Viñalesdalens höjdpunkter. Utflykten startar med en härlig lunch på en traditionell kubansk restaurang. När du är mätt och belåten tar din guide med dig ut till en liten tobaksplantage. Här får du en spännande inblick i tobaksodlarnas arbete med att framställa Kubas världsberömda cigarrer. Viñalesområdet är faktiskt känt för att ha några av de bästa tobaksplantorna i landet. Det är i detta område som tobaksbladen till de kända cigarrmärkena Cohiba och Montecristo skördas.

Du besöker också en droppstensgrotta, Cueva del Indio, som förr i tiden var hem åt öns ursprungsbefolkning. Efter en kort promenad i grottan kliver du ombord på en liten båt och seglar långsamt nedför floden tillbaka till dagsljuset utanför.

En bit utanför Viñales hittar du en av stadens stoltheter, den enorma väggmålningen Mural de la prehistoria, som symboliserar människans evolution. Den är målad av den lokala konstnären Leovigildo González.

Det sista stoppet på utflykten är en utsiktspunkt varifrån du får en obeskrivlig panoramautsikt ut över den äventyrliga Viñalesdalen. Här sticker de karaktäristiska kalkstensklipporna, även kallade ”mogotes”, dramatiskt upp mitt i de frodiga markerna. Härefter körs du tillbaka till ditt boende.

Dag 5: Viñalesdalen på egen hand

Du tillbringar dagen som du vill och kan utforska det vackra Viñalesområdet på egen hand eller välja en av nedanstående utflykter. Vi kan varmt rekommendera en vandringstur i området.

Dag 6: Viñales – Trinidad

Tidigt denna morgon hämtas du på ditt övernattningsställe och körs till kolonialtidspärlan Trinidad. På vägen kan du se märkligt sammansatta fordon, oxkärror och hästvagnar.

Sent på eftermiddagen anländer du till den charmiga staden Trinidad, som står med på UNESCOs världsarvslista och präglas av eleganta byggnader från kolonialtiden.

Dag 7: Trinidad

I dag ska du på en guidad stadsrundtur i Trinidads vackra gamla stadsdel. Trinidads kullerstensgator är väldigt ojämna, så ta på dig bekväma skor.

Du besöker bland annat det pittoreska torget Plaza Mayor och stadens katedral Iglesia Parroquial de la Santísima Trinidad, som är en av Kubas största kyrkor. Din guide berättar om stadens spännande historia och arkitektur under turens gång. Turen innehåller självklart en drink på en av de mysiga lokala barerna.

Dag 8: Trinidad

Dagen står till fri disposition. Du kan endera välja att utforska det charmiga Trinidad på egen hand, välja en av nedanstående utflykter eller ta en taxi till den vackra vita sandstrand, Ancón, som är en av Kubas bästa. Den ligger ca 1 mil från Trinidad.

Dag 9: Trinidad - Varadero

I dag lämnar du Trinidad och åker mot strandparadiset Varadero – en bussresa på ca 5-6 timmar. Varadero är Kubas största semesterparadis med sina 2 mil lång kritvita sandstränder och turkosblått vatten ut till Mexikanska Golfen.

Dag 10-12: Avkoppling i semesterparadiset

Dagarna i Varadero ägnas åt valfri aktivitet. All-Inclusive-hotellet ligger precis vid stranden, så det är möjligt att koppla av, njuta stranden och delta i olika sport- och vattensportaktiviteter (en del kräver extra betalning). Du kan också åka in till staden Varadero, där det finns några butiker och marknadsbodar.

Dag 13: Hemresan påbörjas

Turen går i dag tillbaka till Sverige. Du hämtas på hotellet och skjutsas till flygplatsen där hemresan påbörjas.

Dag 14: Hemkomst

Ankomst i Sverige.

När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Unika fördelar för grupper från 4 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
Resbrev
Berättelser från resenärer
INNAN DU RESER
Bra att veta
Latinamerika
Tom Søndergaard

Tom är vår Latinamerika-specialist och har över 28 års erfarenhet av resor i Latinamerika.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför kunderna väljer oss
 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan
 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet
 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av samarbetspartner
 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring
UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål