TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
13 dagar

Karibu Kenya & solsemester på Zanzibar

På den här resan upplever du Kenyas största höjdpunkter: Amboseli, Lake Naivasha och Masai Mara. Resan avslutas med en avkopplande semester på den exotiska ön Zanzibar.

Karibu Kenya & solsemester på Zanzibar
Karibu Kenya & solsemester på Zanzibar
13 dagar
StartsidanAfrikaKenyaKaribu Kenya & solsemester på Zanzibar

Karibu Kenya & solsemester på Zanzibar

På den här resan upplever du Kenyas största höjdpunkter: Amboseli, Lake Naivasha och Masai Mara. Resan avslutas med en avkopplande semester på den exotiska ön Zanzibar.

StartsidanAfrikaKenyaKaribu Kenya & solsemester på Zanzibar
Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flyg från Sverige till Nairobi inkl. transfer
 • Lokal engelsktalande guide/chaufför
 • 5 övernattningar i Kenya inkl. helpension
 • 1 övernattning i Kenya inkl. frukost
 • Amboseli nationalpark – elefanter vid foten av Kilimanjaro
 • Båttur på Naivashasjön i Great Rift Valley
 • Masai Mara – världens största koncentration av vilda djur
 • Transport och safaritur i fyrhjulsdriven Land Cruiser med wifi och eluttag
 • Vatten dagligen på safariturerna
 • Inträde och avgifter till de nationalparker och viltreservat som beskrivs
 • Flyg från Nairobi till Zanzibar inkl. transfer
 • 4 övernattningar på Zanzibar incl. halfpension
 • Möjlighet att förlänga solsemestern på Zanzibar
 • Flyg från Zanzibar till Sverige inkl. transfer
 • Bemannad nödtelefon hela dygnet under hela resan
 • Avresegaranti – resan genomförs oberoende av antalet deltagare

KORTFATTAT OM RESAN

På den här resan har vi kombinerat äventyret i Kenya med avkoppling på slutet.

Först väntar safari i en av Kenyas minsta nationalparker. I Amboseli får du en vacker utsikt över Kilimanjaro med dess snötäckta topp. Klimatet här är torrt och naturen är sparsamt bevuxen, vilket gör det enkelt att få syn på de vilda djuren.

I Nairobi har du möjlighet att sätta din egen prägel på resan och köpa till en utflykt till en av områdets allra största attraktioner.

Härifrån går resan genom Great Rift Valley till Naivashasjön. Här väntar en båttur på sjön, som är särskilt känd för sitt rika djurliv med bland annat flodhästar.

I det världsberömda viltreservatet Masai Mara har du möjlighet att komma nära big five och alla möjliga slags flockdjur. Det finns även möjlighet att besöka de långa, rödklädda massajerna i deras byar.

Efter detta äventyr får du tid att slappna av på det vidunderliga Zanzibar. Här kan du njuta av de kritvita sandstränderna, utforska den historiska staden Stone Town, smaka på öns kryddor och exotiska frukter, ta en segeltur i en traditionell dhow, eller gå på upptäcktsfärd i Jozani Chwaka Bay Nationalpark.

Välj denna resa eftersom...

 • Du upplever Kenyas största höjdpunkter under en klassisk safariresa och avslutar med solsemester
 • Upplev de stora djurhordarna i Masai Mara som slår de flesta med häpnad
 • Resan avslutas med en avkopplande 4-stjärnig solsemester vid Zanzibars kritvita sandstränder
 • Du åker på safari i TourCompass’ egen safarijeep med eluttag och wifi

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresa till Kenya

I dag är det dags för avresa och du reser med flyg till Kenya med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 2: Nairobi – Amboseli nationalpark

Utanför flygplatsen tas du emot av den som ska vara din chaufför under de närmaste dagarna och kursen sätts söderut mot Amboseli National Park. Beroende på när du kommer äter du antingen lunch på vägen eller när du kommer fram till lodgen. Med lite tur väntar turens första game drive redan i eftermiddag.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 3: Amboseli nationalpark

Amboseli nationalpark är en av Kenyas minsta, men den erbjuder stora upplevelser. Parken är särskilt känd för sina stora elefantflockar, där många har riktigt stora betar. Den sparsamma växtligheten i Amboseli gör det lättare att hitta vilda djur. Om du är fågelintresserad kommer du inte att bli besviken i Amboseli, eftersom parken nästan året runt utgörs av sumpmarker. Du har matsäck med i dag så att du kan tillbringa hela dagen i parken.

Dag 4: Amboseli – Nairobi

Synen av elefanter med Kilimanjaro i bakgrunden är en av de mest ikoniska bilderna från Afrika. Berget syns bäst tidigt på morgonen eller sent på kvällen så om du inte fick den perfekta bilden i går, får du en ny möjlighet i dag. Dagen startar nämligen med ännu en game drive i Amboseli, innan du efter lunch kör tillbaka norrut och mot Nairobi. Här övernattar du en natt och på kvällen har du möjlighet att köpa till en middag på den världsberömda restaurangen Carnivore.

Dag 5: Upplevelser vid Nairobi – Naivashasjön

Förmiddagen bjuder på en möjlighet för dig att sätta din egen prägel på resan. Du kan köpa till en utflykt till en av Nairobis största sevärdheter. Kanske har du alltid drömt om att se gården där Karen Blixen bodde, eller vill du hellre besöka David Sheldricks berömda elefantbarnhem?

Efter lunch åker du mot Naivashasjön, en sötvattensjö som ligger på den högsta punkten av Great Rift Valley, 1 890 meter över havsytan. Här väntar en eftermiddagsbåttur på sjön. Området är särskilt känt för flodhästar, giraffer, vattenbockar, sammetsapor och ett rikt och varierat fågelliv med både strandfåglar och flyttfåglar.

Dag 6: Naivashasjön – Masai Mara

I dag går resan från Naivashasjön till Masai Mara. Det är en lång biltur men det ger dig en riktigt bra inblick i hur man lever på landsbygden i Kenya. Luta dig tillbaka i sätet och njut av utsikten när du susar igenom landskapet och byarna. Glöm inte att det finns både wifi och eluttag i bilen så det är möjligt att dela semesterbilder med dem därhemma.

Först kör du förbi den gamla vulkanen Longnot. Härifrån åker du västerut och in i massajland. Längs vägen ser du massor av män i vackra röda dräkter. Massajerna har ingen jordbrukstradition, utan har boskap som betar mellan giraffer, zebror och savannens andra växtätare.

Beroende på tiden och trafiken görs ett kort stopp i Narok, som är massajernas huvudstad. Efterhand byts byarna utanför fönstren ut mot allt fler vilda djur och då vet du att du snart är framme i Masai Mara.

Det finns möjlighet att besöka en massajby under resan. Detta sker enligt överenskommelse med guiden. Det kostar 25 USD per person (inte inkluderat i resans pris) och betalas direkt till massajerna.

Dag 7: Masai Mara

Hela dagen är avsatt för game drive i Masai Maras viltreservat. Man får ofta med matsäck som man äter på vägen så att tiden kan utnyttjas på bästa sätt. Det är omöjligt att säga vad man kan se på en game drive. Men stora flockar av elefanter, gnuer, zebror, flodhästar, gaseller och bufflar törs vi nästan lova. Och med dessa gräsätande djur följer jägarna: lejon, hyenor, geparder och leoparder. Men kom ihåg att även hålla ögonen öppna efter mindre djur, här finns nämligen ett rikt fågelliv och färgglada ödlor som gömmer sig i buskarna.

Under de kommande dagarna får du uppleva flera djur på nära håll från en skyddad Land Cruiser.

Från juli till oktober kan du uppleva den 1 200 km långa vandringen för över en miljon gnuer tillsammans med hundratusentals zebror, samt en massa thomsongaseller. Det är under den här vandringen som en del djur blir offer för de enorma nilkrokodilerna när de korsar Marafloden.

Dag 8: Masai Mara – Nairobi – Zanzibar

Efter frukosten lämnar du Masai Maras fantastiska djurliv och återvänder till Nairobi, där du sätter kursen mot en avkopplande solsemester på Zanzibar.

Vid ankomsten till Zanzibar blir du mött av vår lokala samarbetspartner som kör dig till ditt hotell.

Det finns möjlighet att köpa till en resa med direktflyg från Masai Mara till Nairobi för att slippa bilfärden. Kontakta oss för tilläggskostnad.

Dag 9-11: Avkoppling och upplevelser på Zanzibar

Dagarna på Zanzibar tillbringar du som du vill.

Zanzibar ligger i Indiska oceanen och består av huvudöarna Unguja (inofficiellt känd som Zanzibar) och Pemba, samt en myriad av småöar. Ön Zanzibar är rik på både natur och kultur. Kritvita sandstränder, ett azurblått hav och ett fantastiskt korallrev. Ett varmt och soligt klimat året runt. En dramatisk historia full av arabiska sultaner, portugisiska sjöfarare, slavhandel och europeiska upptäcktsresande, som alla har satt sin prägel på ön. En av Afrikas mest spännande städer full av vacker arabisk arkitektur. Det läckra swahiliköket och den vänliga befolkningen är inte heller att förglömma.

Dag 12: Hemresan börjar

Du hämtas på hotellet och körs till flygplatsen, varifrån hemresan påbörjas, med mellanlandning(ar) på vägen.

Dag 13: Hemkomst till Sverige

Du landar i Sverige efter en spännande resa.

Kombinera med
Välj mellan möjligheterna härunder
Upplevelser i Stone Town
2 nätter

Om du älskar Marrakech kommer du även att älska Stone Town. Smala, snirklande gator utan trottoarer där det konstant myllrar av barn och vuxna, cyklar, åsnor och försäljare som erbjuder allt möjligt i de små butikerna som ligger längs med vägen. På torgens ”barazaer” (inbyggda bänkar) mitt i labyrinten sitter männen och pratar över en kopp starkt kaffe medan barnen spelar boll och en katt som långsamt sträcker på sig i solen.

Staden ser vid ett första ögonkast tämligen fallfärdig ut, men ta en närmre titt på dörrarna! De stora, tunga och välutsmyckade trädörrarna är på många sätt det främsta kännetecknet för Zanzibars största stad.

Här finns marknader och museer, massor av utflyktsmöjligheter och en livlig hamnpromenad. På dagen är hamnen välbesökt av lokalbor som promenerar, unga pojkar som hoppar från kajen och fiske- och turistbåtar som ankommer och lägger ut här, och på kvällen är det en lokal marknad.

Stone Town är på många sätt en nästan sinnrik upplevelse. Här finns dofter och ljud, smakintryck, färger, historia och kultur – Stone Town har allt. Det är inte konstigt att staden finns med på Unescos världsarvslista.

När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Unika fördelar för grupper från 4 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
Resbrev
Berättelser från resenärer
INNAN DU RESER
Bra att veta
Afrika
Elisabeth Simonnæs

Elisabeth är vår Afrikaspecialist och har över 10 års erfarenhet av resor i Afrika.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
ÄVENTYRET VÄNTAR
Relaterede resor
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför kunderna väljer oss
 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan
 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet
 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av samarbetspartner
 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring
UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål