TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanGatumat, Phuket Old Town och solnedgång från Khao Rang Hill

Gatumat, Phuket Old Town och solnedgång från Khao Rang Hill


Följ med på denna kulinariska resa genom Phukets matgator och smaka på olika delikatesser från södra Thailand. Få samtidigt en förståelse för det kinesiska inflytandet på Phuket och njut av solnedgången från öns kanske mest populära utsiktspunkt.

Du hämtas på hotellet av en guide och en chaufför. Första stopp är en donationsbaserad frisersalong, där lokalborna regelbundet får håret klippt medan de diskuterar stort och smått – om du vill kan även du få en snabb trimning! Därefter tar du vägen förbi det fina och färgglada thaikinesiska templet Kio Thian Keng Saphan Hin. Du får höra om templets historia, dess betydelse för lokalbefolkningen och dess roll under den årliga vegetarianfestivalen.

Börjar du bli lite hungrig? Resan går vidare till det första matstoppet, där du smakar på khanom chin. Denna maträtt med färska, tunna risnudlar är ett absolut måste att äta när du är i södra Thailand. Lokalborna äter gärna denna rätt med en egenvald currypasta. Toppa rätten med färska kryddor och grönsaker. Det är helt upp till dig vad du vill stoppa i den och hur stark du vill ha den.

Med full mage besöker du sedan Phukets berömda utsiktspunkt Khao Rang Hills och njuter av den storslagna utsikten över Phuket vid solnedgång.

Därefter besöker du Phuket Old Town för att smaka på den populära glassdesserten o-aew, vilket är en lokal specialitet i Phuket vars huvudingrediens är en gelé gjord på frön från o-aew-växten. Strosa sedan längs Thalang Road, där du kan beundra de vackra, färgglada husen och utforska de många trivsamma butikerna.

Avsluta kvällen på den livliga nattmarknaden, där du kan njuta av lokala läckerheter till ljudet av levande musik.

Längd: cirka 5 timmar

Denna utflykt kan genomföras med andra än TourCompass egna gäster.

Vi rekommenderar att du bokar utflykten i samband med att du bokar resan.

Pris:
Per person från:  775 kr
Asien
Mira Lindholm

Mira är vår Asienspecialist och har över 8 års erfarenhet av resor i Asien.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14