TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanSnorklingsutflykt till Surinöarna med speedbåt

Snorklingsutflykt till Surinöarna med speedbåt


Följ med på en fantastisk snorklingsutflykt till de vackra Surinöarna som även bjuder på kultur och avslappning.

Du hämtas på hotellet och körs till piren i den charmiga lilla fiskestaden Namkhem, där du hämtar ut din snorklingsutrustning. Det är också härifrån du ska åka speedbåt till Surinöarna, som påstås vara en av Andamansjöns bästa snorklingsplatser.

Väl framme vid nationalparken Surin Island besöker du Chong Kad Channel, som är dagens första snorklingsstopp. Här kan du simma i det azurblå havet och utforska de förtrollande korallerna på havsbotten, där du även kan ha turen att få se Nemo.

Tillbaka i båten tas du till den närliggande byn Moken, där ett spännande och kulturellt besök väntar. Moken är nämligen hem åt det nomadiska mokenfolket, som bor i trähus på pålar och är kända för att vara otroligt skickliga fridykare.

Nästa stopp bjuder på avslappning vid den härliga och lugna stranden Mai Ngam, som lockar med vit sand, palmer och kristallklart vatten.

Sedan har det blivit dags för lunch, som intas i nationalparkens matsal. Lunchen består av thailändsk buffé med val av kyckling, skaldjur och grönsaker med ris.

Efter lunchen besöker du Bon Bay eller Mae Yai Bay, där du har möjlighet att ta dig ett dopp och utforska det vackra korallrevet och de små fiskarna i deras naturliga miljö.

Dagens sista snorklingsplats är Pineapple Bay eller Tao Bay, där du återigen kan uppleva det imponerande livet under havsytan innan du körs tillbaka till piren i Namkhem.

Observera att utflykten genomförs enbart i perioden 15 oktober till 15 maj.

Denna utflykt kan genomföras med andra än TourCompass egna gäster.

Längd: cirka 6 timmar

Pris:
Per person från:  1 930 kr
Asien
Mira Lindholm

Mira är vår Asienspecialist och har över 8 års erfarenhet av resor i Asien.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14