TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanSnorklingsutflykt till Similan-öarna med speedbåt

Snorklingsutflykt till Similan-öarna med speedbåt


Similan-öarna är kända som Thailands bästa dyk- och snorklingsplatser – och ja, här är minst lika vackert i verkligheten som på bilder!

En tur till Similan-öarna står högt på mångas önskelista. Öarna omges av fantastiskt vackra korallrev, där du kan uppleva ett otroligt varierat marint liv med fiskar i alla regnbågens färger, sköldpaddor, sjöhästar och mycket mer. Dessutom bjuder öarna på några av landets bästa stränder med kritvit sand och kristallklart vatten.

Du hämtas på hotellet tidigt på morgonen och körs till Nam Kem-piren, där en speedbåt väntar på dig. Ombord på båten instrueras du i säkerhet och reglerna vid Similan-öarna samt tilldelas dykarmask, snorkel och simfötter.

Efter drygt 1,5 timmar anländer du till ögruppen. Motorerna stängs av och speedbåten glider långsamt in mot stranden till ö nummer 8, Koh Similan. Alla öar har namn, men i folkmun omtalas de bara med nummer. Klippan som har gett bukten dess namn, Donald Duck Bay, pekas ut för dig. Du har tid att koppla av på den vackra paradisstranden och gå på upptäcktsfärd på ön, bland annat till utsiktspunkten Sail Rock där du kan njuta av utsikten över både stranden och de närliggande öarna.

Similan består av totalt nio öar och är en del av Similans marina nationalpark. Regeringen gör mycket för att skydda och bevara öarna och det marina livet och därför är det bara möjligt att besöka två av öarna, samtidigt som området stängs för turister mellan den 16 maj och den 31 oktober. I denna period ligger öarna alltså helt öde och orörda.

Du går tillbaka ombord på båten, som tar dig till dagens första snorklingsstopp. Efter att ha tagit på dig mask, snorkel och simfötter hoppar du i vattnet. Här får du uppleva den vackra undervattensvärlden med vackra koraller och randiga fiskar – har du tur kanske du får se Nemo.

Nästa stopp är ö nummer 4, Koh Miang, där det finns omkring 40 olika fågelarter. Båten lägger till vid Honeymoon Bay, där du äter lunch med den vackraste utsikten över det turkosklara vattnet. Efter lunchen kan du ta en kort promenad till Princess Bay, där du kan njuta av ögruppens bästa och vackraste strand.

Därefter åker båten vidare till ännu en populär snorklingsplats innan du sätter kursen mot Nam Kem-piren.

På vägen tillbaka kan du ha turen att få se delfiner, som inte är en sällsynt syn här.

Du anländer till hotellet sent på eftermiddagen.

Observera att turen inte är tillgänglig 16 maj–31 oktober eftersom nationalparken varje år är stängd denna period.

Lunch ingår i priset.

Längd: cirka 9 timmar

Vi rekommenderar att du bokar utflykten i samband med att du bokar resan.

Pris:
Per person från:  1 785 kr
Asien
Mira Lindholm

Mira är vår Asienspecialist och har över 8 års erfarenhet av resor i Asien.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14