TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanKockskola på Phuket

Kockskola på Phuket


Du har säkert smakat thaimat i alla dess former – som hämtmat eller kanske under tidigare besök i Thailand. Det kan också hända att du inte kan någonting om det thailändska köket, men oroa dig inte. Oavsett kunskapsnivå har du i dag möjligheten att lära dig allt (nästan…) om thaimat ända från grunden!

Dagen börjar på äkta thaimanér på den lokala marknaden, där du handlar inför dagens matlagningslektion. Många tror att besöket på marknaden mest handlar om att SE på varorna, men det handlar faktiskt i lika hög grad om att LUKTA på de många olika ingredienserna. Tillsammans med guiden hittar du allt du behöver och gör ett bra köp innan du fortsätter till köket.

Många thailändska rätter är baserade på en currypasta, så en sådan lär du dig naturligtvis att laga i dag. Ända från grunden! Guiden visar dig hur du mortlar kryddorna för att få ut mesta möjliga smak och lär dig hur vitlök ska stekas för att inte smaka bränt. Pastan används för att tillaga en läcker måltid, som du njuter av till lunch. Hela processen är naturligtvis noggrant nedskriven och du får receptet med dig hem så att du även därhemma kan laga den perfekta currypastan till gästerna, som har kommit för att se dina semesterbilder.

Längd: cirka 5 timmar (08.30–13.30)

Denna utflykt can genomförs med andra än TourCompass egna gäster.

Vi rekommenderar att du bokar utflykten i samband med att du bokar resan.

Pris:
Per person från:  1 305 kr
Asien
Mira Lindholm

Mira är vår Asienspecialist och har över 8 års erfarenhet av resor i Asien.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14