TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanHistorievandring och gatukonst i Phuket Old Town

Historievandring och gatukonst i Phuket Old Town


Följ med på denna spännande utflykt och upptäck Phuket Old Towns dolda skatter, samtidigt som du får en bra inblick i hur Phuket har formats historiskt och kulturellt genom åren.

Promenaden börjar i hjärtat av Phuket Old Town vid Shrine of the Serene Light, mer känt som Sang Tham Shrine. Här berättar guiden om templets betydelse för de många thaikinesiska invånarna.

Du besöker sedan Amulet Market, som är en populär mötesplats för lokalbefolkningen. Marknaden är den perfekta platsen att uppleva den unika energi som handel skapar. Kanske lär du dig några knep till nästa marknadsbesök? Inte långt härifrån får du också uppleva de ikoniska, vita byggnaderna som hyser Kasikornsbank och Memory at On On Hotel samt stadens andra historiska byggnader.

Turen fortsätter till Phang Nga Road, som är avgörande för Phuket Towns konstnärliga betydelse. Här introduceras du för ”Sitao Studio”, som är trendsättande inom konstscenen, där du själv får möjlighet att agera konsthantverkare. Det hålls en introduktion till skröjbränd keramik, följt av en timmes måleriworkshop.

I takt med att solen stiger högre och högre upp över Soi Rommanee och Thalang Road berikas denna utflykt med färger och konstnärliga upplevelser. I detta område av Phuket får du uppleva hur konst och mat harmoniskt smälter samman, medan gatukonsten tillför området liv och charm.

Slutligen går turen till det buddhistiska templet Mongkol Nimit, som är känt för sin beundransvärda stupa och sitt fridfulla läge. Utflykten avrundas med en härlig lunch på en lokal restaurang.

Längd: cirka 5 timmar

Denna utflykt kan genomföras med andra än TourCompass egna gäster.

Vi rekommenderar att du bokar utflykten i samband med att du beställer resan

Pris:
Per person från:  880 kr
Asien
Mira Lindholm

Mira är vår Asienspecialist och har över 8 års erfarenhet av resor i Asien.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14