TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanDagsutflykt till Phang Nga-bukten med speedbåt

Dagsutflykt till Phang Nga-bukten med speedbåt


I dag tillbringar du dagen vid den vackra Phang Nga-bukten, som ligger mellan Phuket och Thailands fastland. Det är en av de vackraste bukterna i hela Thailand. Kalkstensklippor reser sig lodrätt upp ur det klara, blågröna vattnet – på vissa ställen helt kala och på andra övervuxna med buskar och träd, som är hem åt både apor, varaner och massor av fåglar.

Du hämtas på ditt hotell och körs till piren, där du kliver ombord på en speedbåt som tar dig till några av buktens största sevärdheter. Du stoppar vid öarna Panak och Koh Hong, där du har möjlighet att paddla kajak i de bildsköna omgivningarna – och naturligtvis ser du även Koh Tapu, mer känd som ”James Bond-ön” från filmen ”Mannen med den gyllene pistolen”.

Härefter går du i land på Koh Panyee, vilket är en liten fiskeby byggd på pålar i vattnet av sjöfarande muslimska familjer från Indonesien. I dag lever det lilla samhället i bästa välmående med tillgång till både skola, moské och en fotbollsplan. Medan du äter din lunch på den lokala restaurangen kan du lyssna på den intressanta historien om ön.

Efter lunch seglar du mot ön Koh Naka, där avslappning står på schemat. Här har du möjlighet att snorkla direkt från stranden och njuta av det varma vattnet, de vackra korallerna och den härliga eftermiddagssolen innan du sent på eftermiddagen återvänder till Phuket.

Längd: cirka 8 timmar.

Denna utflykt kan genomföras med andra än TourCompass egna gäster.

Vi rekommenderar att du bokar utflykten i samband med att du bokar resan.

Pris:
Per person från:  1 800 kr
Asien
Mira Lindholm

Mira är vår Asienspecialist och har över 8 års erfarenhet av resor i Asien.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14