TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
13 dagar

Sydvietnam och solsemester i Phan Thiet

Här väntar dig en resa med stora kontraster i södra Vietnam med djungelsafari, glänsande fasader och fransk kolonialstil i storstaden Saigon, samt avslutning med solsemester i Phan Thiet/Mui Ne.

Sydvietnam och solsemester i Phan Thiet
Sydvietnam och solsemester i Phan Thiet
13 dagar

Sydvietnam och solsemester i Phan Thiet

Här väntar dig en resa med stora kontraster i södra Vietnam med djungelsafari, glänsande fasader och fransk kolonialstil i storstaden Saigon, samt avslutning med solsemester i Phan Thiet/Mui Ne.

StartsidanAsienVietnamSydvietnam och solsemester i Phan Thiet
Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flygresa från Sverige till Ho Chi Minh City t/r
 • 10 nätter på 3- och 4-stjärniga hotell
 • 10 x frukost (dag 3–12)
 • 4 x lunch (dag 5, 6, 7, 8)
 • 2 x middag (dag 6, 7)
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition
 • Lokal engelsktalande guide på transfer och utflykter
 • Alla nämnda transfers och utflykter sker i internationella grupper på 1-14 personer och endast med TourCompass egna gäster
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resen genomförs oavsett antal deltagare
 • Möjlighet att förlänga solsemestern i Phan Tiet

Omfattande utflyktspaket:

 • Sightseeingtur i Ho Chi Minh-staden, inklusive Krigsmuseet, Återföreningspalatset, det gamla postkontoret, Notre Dame-katedralen, Operan och solnedgångsdrink på takbar
 • Heldagsutflykt till Mekongdeltat, inklusive båttur och besök på små lokala hemindustrier
 • Safari i Nam Cat Tien nationalpark
 • Entréer och avgifter till nämnda sevärdheter

Kortfattat om resan

Sydvietnam bjuder på stora kontraster under denna 13-dagarsresa. Från Ho Chi Minh City till Nam Cat Tien Nationalpark, från Mekongdeltat till stränderna vid Phan Thiet. Ho Chi Minh City är Vietnams dynamiska metropol där det är liv och rörelse dygnet runt. Från miljonstadens hektiska liv beger du dig till Mekongdeltats fantastiska växtlighet, där åkrar och byar korsas av vattenvägar och därför är det lättast att arrangera flytande marknader. I den oexploaterade Nam Cat Tien nationalparken får du Sydvietnams frodiga natur och mångfullhet under huden på en annorlunda naturupplevelse, där du kanske har turen att få uppleva några av nationalparkens sällsamma djur, som till exempel gauroxen och näshornsfågeln. Innan du återvänder till Sverige får du ett par dagar vid det tropiska Phan Thiets härliga vatten och stränder.

Välj denna resa eftersom...

 • Mångsidig resa i södra Vietnam med den pulserande storstaden Saigon, stora naturupplevelser i djungeln och gyllene sandstränder i Phan Thiet
 • På safari till fots i djungeln upplever du det unika djur- och växtlivet i Vietnams största sammanhängande nationalpark, Nam Cat Tien
 • Saigon/Ho Chi Minh City fascinerar med svepande eleganta byggnader i fransk kolonialstil som speglar sig i de glänsande fasaderna i den moderna och hektiska metropolen
 • Du avslutar med solsemester vid några av Vietnams bästa sandstränder i Phan Thiet/Mui Ne

Våra priser inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • All transfer på resmålet
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Alla övernattningar
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresa från Sverige

Avresa från vald flygplats i Sverige. Det kommer att vara mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst till Ho Chi Minh-staden

Du landar på Ho Chi Minh-stadens flygplats, går igenom passkontrollen och hämtar ditt bagage. I ankomsthallen väntar din guide med en TourCompass-skylt och du körs till ditt hotell, där du ska bo de kommande nätterna. Efter incheckning kan du vila upp dig efter flygresan, varefter du tillbringar resten av dagen som du vill.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 3: Sightseeing i Ho Chi Minh-staden

Ho Chi Minh-staden är Vietnams största stad med över 10 miljoner invånare. Det är en hektisk storstad full av kontraster, med allt från gatustånd till glittrande skyskrapor.

Överraskande nog är staden bara cirka 300 år gammal och hälften av den tiden har staden varit under starkt inflytande från den franska kolonialmakten som lämnade Vietnam i mitten av 1950-talet. I arkitekturen syns detta inflytande i Notre Dame-katedralen och det berömda centrala postkontoret.  Andra nationer har också satt sin prägel på staden; Cholon är Ho Chi Minh-stadens Chinatown och har en massa tempel och pagoder.

I dag möter guiden dig vid hotellet. Rundturen börjar med ett besök på Krigsmuseet, där de många bilderna som amerikanska fotografer tog under Vietnamkriget väcker både tankar och känslor hos de flesta. Du besöker också Återföreningspalatset där Vietnamkriget, eller ”Det amerikanska kriget” som vietnameserna kallar det, tog slut den 30 april 1975. Du får se det gamla postkontoret, den ikoniska Notre Dame-katedralen, den berömda shoppinggatan Dong Khoi och Operan, som döljer en intressant historia.

Härifrån går turen vidare till den smala gränden 287 Nguyen Dinh Chieu för ett besök i hus nummer 70. Politikern Tran Van Lai, som även var hemlig agent för Viet Cong, köpte huset 1966. Han byggde i hemlighet ett vapenförråd under huset, där han gömde och förvarade vapen. I dag fungerar huset som museum och källarens historia beskrivs tillsammans med olika artefakter från kriget. Du får också höra om hur vapen i all hemlighet transporterades runt i staden under den amerikanska ockupationen.

Rundturen avslutas på en takbar där du kan njuta av solnedgången med en uppfriskande drink.

Därefter tillbringar du kvällen som du vill.

Dag 4: Ho Chi Minh-staden på egen hand

Dagen tillbringar du som du vill och kan välja att upptäcka staden på egen hand, känna dofterna på de många marknaderna och äta dig igenom de spännande gatuköken.

Dag 5: Dagstur till Mekongdeltat

Du hämtas på hotellet och körs mot Mekong söder om Ho Chi Minh-staden. Själva Mekongfloden är 4 500 km lång och sträcker sig genom sex länder, från sin källa till deltat söder om Ho Chi Minh-staden. Deltat är känt som Vietnams skafferi och är, som namnet antyder, en frodig plats. Deltat täcker en areal på knappt 40 000 km², men hur stor del som täcks av vatten beror på regnmängd och årstid.

Du behöver inte ge dig långt bort från Ho Chi Minh-staden innan du börjar se fina, gröna rismarker. Klimatet här gör nämligen att bönderna kan odla och skörda tre skördar om året.

Innan du kommer fram till Mekongdeltat besöker du det färgrika templet Cao Dai. Här råder en religion som är en blandning av konfucianismen, buddhismen, taoismen och kristendomen.

Därefter fortsätter du till den charmiga lilla staden Cai Be, där du går ombord på en privat båt som seglar dig runt på det frodiga Mekongdeltat. Här kan du se lokalbor som har båten full med både vattenmeloner, kokosnötter och ananas, eller som tålmodigt väntar på att fisken ska nappa. Förr i tiden var området känt för sina flytande marknader, men i dag säljs varorna på land.

Segelturen fortsätter genom de smala kanalerna som kantas av gröna kokospalmer, även kallade water coconut trees. Det är rena idyllen!

Dagen fortsätter med en promenad runt om i Cai Be, där du får en inblick i det lokala livet. Du besöker bland annat en familj som gör hustak av kokosblad och andra som väver allt från mattor till väskor och bordsunderlägg.

Till slut kliver du ombord på en sampan – en traditionell båt – och åker vidare på det charmiga deltat för att sedan avnjuta en sen lunch i ett vackert, gammalt traditionellt hus. Här får du också se hur man gör ett traditionellt vietnamesiskt bakverk.

Efter lunchen tar båten dig tillbaka till Cai Be varifrån du körs tillbaka till Ho Chi Minh-staden.

Dag 6: Ho Chi Minh City – Nam Cat Tien Nationalpark

Nam Cat Tien Nationalpark ligger ca. 15 mil (ca. fyra timmar i bil) norr om Ho Chi Minh-staden. Parken är bara ca. 72 000 ha och består av låglandsskog, träskområden, sjöar och en flod. Parken är ett otroligt viktigt område för bevarandet av många asiatiska djurarter. Det är den största sammanhängande djungeln som fortfarande finns i Vietnam och här finns ett helt unikt djur- och växtliv. Om vi ska nämna några knappt så hotade djur lever sambahjortar, gauroxar, mushjortar, vildsvin och massor av fåglar bl.a. de vackra näshornsfågeln och den endemiska davidsånghönan här. Den största delen av parken består av tät djungel och det får ses som en speciell bonus om man får se däggdjuren.

Efter ankomst och incheckning på lodgen serveras lunchen och sedan är det safari till fots med en duktig ranger som kan Nam Cat Tiens flora och fauna. Promenaden tar ca. två timmar och är ca sex km lång. Efter middagen är det dags för nattsafari i jeep för att få syn på de nattaktiva djuren. Antalet av djur varierar från dag till dag och beror på säsongen. Normalt ser man flest djur i torrperioden från december till april.

Övernattning:
Dag 7: Fantastiska naturupplevelser i Nam Cat Tien Nationalpark

I dag vaknar du till skogens många ljud.

Efter frukosten kör du in i djungeln och vandrar i cirka en timme fram till Krokodilsjön. Här åker du ut på en härlig segeltur och har då kanske turen att se vackra fåglar och den sällsynta asiatiska krokodilen.

Efter segelturen är det dags att äta lunch.

Sedan besöker du det närliggande Cat Tien Bear Rescue Centre. Centret drivs av organisationen Free The Bears och är ett räddningscenter för den utrotningshotade svartbjörnen, vars galla är eftertraktad för framställning av medicin. Här väntar en spännande inblick i centrets fantastiska arbete med de traumatiserade björnarna.

Du är tillbaka på lodgen på eftermiddagen.

Övernattning:
Dag 8: Nam Cat Tien – Phan Thiet

Efter frukosten säger vi hejdå till det fantastiska naturområdet i Nam Cat Tien. Framför oss väntar sanden, vattnet och avkopplingen på de härliga stränderna vid Phan Thiet som är ett av Vietnams allra bästa strandområden. Phan Thiet är ursprungligen ett litet fiskeläge och är känd i hela Vietnam för sin fantastiska fisksås, som är en viktig ingrediens i det vietnamesiska köket. Stränderna ligger på halvön Mui Ne nordöst om Phan Thiet. Halvön är känd för sina jättestora sanddynor. Vattnet är klart och varmt, och sanden gyllene och fin. I området är det ett riktigt bra utbud av restauranger, kaféer och barer.

Dag 9-11: Solsemester i Phan Thiet

Dagarna ägnas åt egna valfria aktiviteter och du kan solbada på stranden, ge dig ut på småutflykter eller bli ompysslad i spa-avdelningen.

Övernattning:
Dag 12: Phan Thiet – Hemresa

Du hämtas på hotelllet och skjutsas till flygplatsen. Du flyger från Ho Chi Minh-staden till Sverige med mellanlandningar på vägen.

Dag 13: Ankomst till Sverige

Du landar i Sverige efter en härlig semester.

När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
Resbrev
Berättelser från resenärer
INNAN DU RESER
Bra att veta
Asien
Mira Lindholm

Mira är vår Asienspecialist och har över 8 års erfarenhet av resor i Asien.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16 Fredag kl. 10-14
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför kunderna väljer oss
 • Personlig service från reseexperter med förstahandserfarenhet
 • Engagerat bokningsteam som säkerställer en smidig resa
 • Hjälp dygnet runt på resan
 • Välplanerade resplaner med noggrant utvalda höjdpunkter
 • Flyg, transfer och boende ingår i alla resor
 • Olika alternativ finns tillgängliga så att du kan skräddarsy din resa
 • Boende på fantastiska platser
 • Noggrant utvalda lokala guider med omfattande kunskap och erfarenhet
 • Uppskattas av tusentals nöjda kunder sedan 2006
 • Alla resor testas och kvalitetssäkras av vårt eget team
 • Mångåriga relationer med ett omfattande nätverk av samarbetspartner
 • Vi garanterar de bästa priserna
 • Goda relationer med våra samarbetspartner säkerställer de bästa priserna och den bästa kvaliteten
 • Vi optimerar logistiken och andra processer – du betalar endast för ditt livs semester
 • Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778)
 • Medlem av Danmarks Resebyrå Förening
 • Personlig ansvarsförsäkring
UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål

Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig och relevant för dig, samt för att visa målinriktade annonser. Genom att fortsätta använda vår webbplats accepterar du detta.

Du kan säga nej tack till cookies genom att klicka här. Vi använder en cookie för att komma ihåg ditt val.

Läs mer här.