TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
13 dagar

Sydvietnam och solsemester i Mui Ne

I södra Vietnam väntar dig stora kontraster med glänsande fasader och fransk kolonialstil i storstaden Ho Chi Minh-staden, segeltur på Mekongdeltat, safari i djungeln och en avslutande solsemester i Mui Ne.

Sydvietnam och solsemester i Mui Ne
Sydvietnam och solsemester i Mui Ne
13 dagar
StartsidanAsienVietnamSydvietnam och solsemester i Mui Ne

Sydvietnam och solsemester i Mui Ne

I södra Vietnam väntar dig stora kontraster med glänsande fasader och fransk kolonialstil i storstaden Ho Chi Minh-staden, segeltur på Mekongdeltat, safari i djungeln och en avslutande solsemester i Mui Ne.

StartsidanAsienVietnamSydvietnam och solsemester i Mui Ne
Vad ingår i priset?
Följande ingår i resan
 • Flygresa från Sverige till Ho Chi Minh City t/r
 • 10 nätter på 3- och 4-stjärniga hotell
 • 10 x frukost (dag 3–12)
 • 4 x lunch (dag 5, 6, 7, 8)
 • 2 x middag (dag 6, 7)
 • Transport i bil eller minibuss med aircondition
 • Lokal engelsktalande guide på transfer och utflykter
 • Alla nämnda transfers och utflykter sker i internationella grupper på 1-14 personer och endast med TourCompass egna gäster
 • Dygnet runt-bemannad nödtelefon under hela resan
 • Avresegaranti – resen genomförs oavsett antal deltagare
 • Möjlighet att förlänga solsemestern i Mui Ne

Omfattande utflyktspaket:

 • Sightseeingtur i Ho Chi Minh-staden, inklusive Krigsmuseet, Återföreningspalatset, det gamla postkontoret, Notre Dame-katedralen, Operan och solnedgångsdrink på takbar
 • Heldagsutflykt till Mekongdeltat, inklusive båttur och besök på små lokala hemindustrier
 • Safari i Nam Cat Tien nationalpark
 • Entréer och avgifter till nämnda sevärdheter

KORTFATTAT OM RESAN

Sydvietnam bjuder på stora kontraster. Från Ho Chi Minh-staden till Nam Cat Tien nationalpark; från Mekongdeltat till stränderna i Mui Ne. Ho Chi Minh-staden är Vietnams dynamiska metropol och full av liv dygnet runt. Från miljonstadens hektiska myller reser du ut till det fantastiskt frodiga Mekongdeltat, där vattenvägar skär igenom ängar och byar. I den ostörda nationalparken Nam Cat Tien får du uppleva Sydvietnams frodiga natur och mångfald under en annorlunda naturupplevelse. Har du tur kan du få se några av nationalparkens sällsynta djur, till exempel guaroxar och näshornsfåglar. Innan du återvänder hem till Sverige får du njuta av ett par dagar vid Mui Nes läckra vatten och stränder.

Välj denna resa eftersom...

 • I det frodiga och charmiga Mekong-deltat seglar du genom de smala kanalerna omgivna av stora kokospalmer och upplever det lokala livet i Cai Be
 • På safari till fots i djungeln upplever du det unika djur- och växtlivet i Vietnams största sammanhängande nationalpark, Nam Cat Tien
 • Ho Chi Minh City fascinerar med svepande eleganta byggnader i fransk kolonialstil som speglar sig i de glänsande fasaderna i den moderna och hektiska metropolen
 • Du avslutar med solsemester vid några av Vietnams bästa sandstränder i Mui Ne

Våra resor inkluderar alltid

 • Alla flyg – både internationella och inrikes
 • Alla övernattningar
 • Alla schemalagda utflykter och aktiviteter
 • Dygnsöppet på telefon – vi är med dig hela vägen
Detaljerat dagsprogram
Dag 1: Flygresa från Sverige

Avresa från vald flygplats i Sverige. Det kommer att vara mellanlandningar på vägen.

Dag 2: Ankomst till Ho Chi Minh-staden

Du landar på Ho Chi Minh-stadens flygplats, går igenom passkontrollen och hämtar ditt bagage. I ankomsthallen väntar din guide med en TourCompass-skylt och du körs till ditt hotell, där du ska bo de kommande nätterna. Efter incheckning kan du vila upp dig efter flygresan, varefter du tillbringar resten av dagen som du vill.

Övernattning:
Uppgraderingsmöjligheter:
Dag 3: Sightseeing i Ho Chi Minh-staden

Ho Chi Minh-staden är Vietnams största stad med över 10 miljoner invånare. Det är en hektisk storstad full av kontraster, med allt från gatustånd till glittrande skyskrapor.

Överraskande nog är staden bara cirka 300 år gammal och hälften av den tiden har staden varit under starkt inflytande från den franska kolonialmakten som lämnade Vietnam i mitten av 1950-talet. I arkitekturen syns detta inflytande i Notre Dame-katedralen och det berömda centrala postkontoret.  Andra nationer har också satt sin prägel på staden; Cholon är Ho Chi Minh-stadens Chinatown och har en massa tempel och pagoder.

I dag möter din guide dig på hotellet. Stadsrundturen börjar vid Ho Chi Minh-stadens gamla postkontor – en vacker och ikonisk byggnad som bär tydlig prägel av den franska kolonialtiden. Härifrån går du till den berömda shoppinggatan Dong Khoi och Operan, som döljer en intressant historia. Du besöker också Återföreningspalatset där Vietnamkriget, eller ”Det amerikanska kriget” som vietnameserna kallar det, tog slut den 30 april 1975. Härefter väntar Krigsmuseet, där de många bilderna som amerikanska fotografer tog under Vietnamkriget väcker både tankar och känslor hos de flesta.

Rundturen går sedan vidare till Tan Dinh-kyrkan, som står i skarp kontrast till den traditionella Notre Dame-katedralen, men är minst lika imponerande med sin spännande arkitektur, sina höga torn och sin unika färg. Kyrkan anses vara en av de vackraste och mest unika kyrkorna i Ho Chi Minh-staden.

Du kan avrunda rundturen på den pulserande Tan Dinh-marknaden vid sidan om kyrkan och köpa med dig ett minne hem bland ett otal lokala produkter.

Resten av dagen tillbringar du som du vill.

Dag 4: Ho Chi Minh-staden på egen hand

Dagen tillbringar du som du vill och kan välja att upptäcka staden på egen hand, känna dofterna på de många marknaderna och äta dig igenom de spännande gatuköken.

Dag 5: Heldagsutflykt till Mekong-deltat

Du hämtas på hotellet och körs mot Mekong söder om Ho Chi Minh City. Själva Mekongfloden sträcker sig 4 500 km genom 6 länder från dess källa till deltaet söder om Ho Chi Minh City. Deltaet är känt som Vietnams skafferi och är, som tillnamnet antyder, en mycket bördig plats. Deltaet täcker en yta på nästan 40 000 km², men hur stor del som är täckt av vatten beror på regnmängden och årstiden.

Du når inte långt från Ho Chi Minh City innan du börjar se fina gröna risfält. Klimatet här gör att bönderna kan odla och skörda 3 grödor om året.

Väl framme i den lilla charmiga staden Cai Be, går du ombord på en båt som tar dig runt det bördiga Mekong-deltat. Här kan du uppleva lokalbefolkningen som har båten fylld med vattenmeloner, kokosnötter och ananas eller som tålmodigt väntar på att ännu en fisk ska nappa på kroken. Området var tidigare känt för sina flytande marknader, men idag säljs varorna på land.

Därefter besöker du en familj som tillverkar och säljer olika produkter av vattenhyacinter. Turen går också förbi en liten hemfabrik som tillverkar “pop rice”, en lokal specialitet i Mekong-deltat.

Du går nu ombord på en sampan, en traditionell båt, och seglar genom labyrinten av smala kanaler i det charmiga deltat, innan du njuter av en sen lunch i ett vackert gammalt lokalt hus. Här får du också se hur man gör de traditionella vietnamesiska pannkakorna, banh xeo.

Du seglas sedan tillbaka till Cai Be och därifrån körs du tillbaka till Ho Chi Minh City.

Dag 6: Ho Chi Minh City – Nam Cat Tien Nationalpark

Nam Cat Tien Nationalpark ligger cirka 150 km norr om Ho Chi Minh City. Parken är endast 72 000 hektar stor och består av låglandsskog, sumpområden, sjöar och en flod. Parken är ett oerhört viktigt område för bevarande av många asiatiska djurarter. Det är den största sammanhängande djungeln i Vietnam och här finns en helt unik djur- och växtliv. Om vi nämner några mindre hotade djurarter, lever här bland annat apor, sambahjortar, gauroxar, musehjortar, vildsvin och massor av fåglar, inklusive de vackra hornfåglarna och den endemiska saigon-skogshönan. Större delen av parken är täckt av tät djungel, och det anses som en särskild bonus om man ser däggdjuren.

Efter ankomst och incheckning på lodgen serveras lunch och sedan är det safari till fots med en kunnig ranger, som känner till Nam Cat Tiens flora och fauna in och ut. Vandringen tar cirka 2 timmar och är ungefär 6 km lång. Vi rekommenderar att du har bra vandringsskor och igelskor eller igelspray, eftersom iglar är mycket vanliga i Vietnams tropiska skogar, särskilt under regnsäsongen från maj till november.

Tillbaka på lodgen kan du koppla av och njuta av en trevlig middag. Därefter är det dags för en nattsafari i jeep för att spana på nattaktiva djur. Antalet djur varierar från dag till dag och beror också på årstiden. Vanligtvis ser man flest djur under torrsäsongen från december till april.

Övernattning:
Dag 7: Fantastiska naturupplevelser i Nam Cat Tien Nationalpark

Idag vaknar du till skogens många ljud.

Efter frukosten ger du dig ut på en spännande vandringstur. Först väntar en 30 minuters vacker bilresa genom djungeln till vandringens startpunkt. Du vandrar 5 km genom djungeln mot Krokodilsjön, som är hem åt den hotade siamkrokodilen. På vägen gör du flera stopp för att beundra olika fågel- och växtarter, och kanske får du en glimt av större däggdjur.

Efter lunch besöker du det närliggande Wildlife Rescue Center, där du får en god inblick i centrets fantastiska arbete med djungelns vilda och hotade djurarter.

Du är tillbaka på lodgen på eftermiddagen.

Övernattning:
Dag 8: Nam Cat Tien – Mui Ne

Efter frukost är det dags att ta farväl av det fantastiska naturområdet i Nam Cat Tien. Din chaufför hämtar dig på hotellet och nu väntar sand, vatten och avkoppling på de härliga stränderna i Mui Ne, som är ett av Vietnams absolut bästa strandområden. Åkturen tar cirka 4 timmar.

Efter incheckning på hotellet i Mui Ne tillbringar du resten av dagen på egen hand.

Dag 9-11: Solsemester i Mui Ne

Mui Ne var ursprungligen en liten fiskeby, som nu har utvecklats till ett mysigt och härligt resmål för en solsemester. Stranden är gyllene med fin sand och havet är härligt varmt. Längs stranden hittar du små, lokala matställen som serverar välsmakande vietnamesiska rätter.

Mui Ne är också berömd för sina enorma röda och vita sanddyner. Här kan du uppleva hur de konstanta havsvindarna formar den röda och blekgula sanden till vackra Sahara-formationer.

I södra Mui Ne, på vägen mot Phan Thiet, ligger Po Shanu Cham-tornen som uppfördes av Cham-folket på 1000-talet. Vid sidan om tornen ligger ett fint kinesiskt tempel. Både tornen och templet ligger på en kulle med en vacker utsikt över bukten.

På kvällen kan du promenera längs strandvägen, som är cirka 10 kilometer lång. Här ligger mysiga kaffebarer, restauranger och butiker. Du kan också ge dig in till Phan Thiet och köpa stadens berömda fisksås, som är känd i hela Vietnam.

Övernattning:
Dag 12: Hemresan börjar

Du hämtas på hotelllet och skjutsas till flygplatsen. Du flyger från Ho Chi Minh-staden till Sverige med mellanlandningar på vägen.

Dag 13: Ankomst till Sverige

Du landar i Sverige efter en härlig semester.

När vill du resa?
Avresedatum
Alla visade priser är per person
Unika fördelar för grupper från 6 personer – inhämta en offert idag för att se alla fördelar.
Resbrev
Berättelser från resenärer
INNAN DU RESER
Bra att veta
Asien
Mira Lindholm

Mira är vår Asienspecialist och har över 8 års erfarenhet av resor i Asien.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14
VARFÖR RESA MED TOURCOMPASS?
Därför gästerna väljer oss

Din tid är värdefull. Vårt engagerade team med kompetenta resespecialister ser till att du får personlig service och uppmärksamhet. På så vis kan du vara säker på att hela din resa blir både bekväm och säker. Vi finns här för att ta hand om alla detaljer – stora som små – från det att du bokar till att du återvänder hem.

Vi erbjuder en lång rad olika resmål, och vart och ett av dem bjuder på en unik historia som har formats av dess lokala kulturer, fantastiska djurliv och naturliga skönhet.

Våra resor har inte skapats på måfå, utan bygger på omfattande undersökningar och förstahandsupplevelser från våra resespecialister och experter. Varje resa har skapats för att man ska få uppleva det bästa som varje resmål har att erbjuda.

Med oss kan du vara helt säker på är att din resa är i trygga händer. Vi är Medlem av Danmarks Resegarantifond (nr.1778). Det betyder att du som resenär är ekonomiskt säkrad och kan få pengarna tillbaka för din resa om företaget skulle gå i konkurs. 

UTFORSKA
Se alla våra spännande resmål