TRYGGHETSGARANTI - LÄS MER
StartsidanHeldagsutflykt till Phi Phi-öarna

Heldagsutflykt till Phi Phi-öarna


Följ med på denna heldagsutflykt till de paradisiska Phi Phi-öarna.

Du hämtas på hotellet och körs till piren i östra Phuket, varifrån du åker med speedbåt till Phi Phi-öarna. Vår samarbetspartner har sin egen speedbåt och det är naturligtvis den du ska åka med.

Vid piren finns det en liten, mysig kaffebar med tillhörande butik, där du kan köpa kläder, simutrustning osv. Vår samarbetspartner har ombesörjt drycker, lite sötsaker och sjösjuketabeller för de mindre sjövana.

När speedbåten avgår gäller det att hålla i hatt och glasögon för det går fort och båten gungar.

Efter cirka 45–60 minuter ankommer du till Monkey Beach på den västra sidan av Phi Don, som är den största av Phi Phi-öarna. Här har du tid att både simma och solbada. Stranden har fått sitt namn efter de vilda aporna som lever på den vita sandstranden. Aporna är fräcka och kan stjäla dina ägodelar så vi rekommenderar att du lämnar kvar dem på båten eller gömmer dem väl, om du ska ta dig ett dopp.

Tillbaka på båten går turen vidare till en pittoresk plats utanför den norra delen av Phi Phi Don, där det finns möjlighet att snorkla bland färgglada fiskar.

Därnäst seglas du till Laem Tong Beach på den motsatta sidan av Phi Phi Don. Laem Tong Beach är nästan 1 kilometer lång och är en av de vackraste stränderna på Phi Phi-öarna med sin fina, vita sand. Här serveras en läcker traditionell thailändsk lunch medan du har fötterna begravda i sanden och njuter av utsikten över den paradisiska stranden. Efter lunchen hinner du strosa längs stranden eller ta ett snabbdopp innan det är dags att ge sig av till nästa äventyr.

Speedbåten sätter nu kurs mot den populära turistattraktion Pileh Lagoon, vilket är en av de mest imponerande platserna i Thailand. Lagunen omges av höga kalkstensklippor som reser sig upp ur det klara, turkosa vattnet där traditionella motorbåtar ligger och guppar som en perfekt bakgrund. Hopp i direkt från båten och ta ett uppfriskande dopp samtidigt som du njuter av de fantastiska omgivningarna.

Sedan lämnar du Phi Phi Don och seglar mot Phi Phi Leh, som är den minsta av de två Phi Phi-öarna. När du lämnar båten går du upp på en flytande plattform som gungar på grund av de många båtarna, så ha ett stadigt grepp om varandra. Phi Phi Leh är känd för Maya Bay, där den populära filmen The Beach spelades in. Maya Bay är som tagen ur en resebroschyr med sitt turkosa vatten och sina pittoreska kalkstensklippor. Det är tyvärr inte tillåtet att bada här, men du kan doppa tårna och ta en promenad längs strandkanten och bara njuta av den fantastiska utsikten, som nog också måste förevigas med en bild eller två.

Båten vänder sedan tillbaka mot Phuket, men innan du ankommer till Phuket besöker du Rang Yai Island, där det serveras grillmat på stranden.

Efter middagen seglas du tillbaka till piren i Phuket och kan njuta av den vackra solnedgången längs vägen.

Tillbaka i Phuket väntar din chaufför på att köra dig tillbaka till hotellet.

Denna utflykt kan genomföras med andra än TourCompass egna gäster.

Vi rekommenderar att du bokar utflykten i samband med att du bokar resan.

Pris:
Per person från:  1 750 kr
Asien
Mira Lindholm

Mira är vår Asienspecialist och har över 8 års erfarenhet av resor i Asien.

Se öppettider
Måndag - torsdag kl. 10-16
Fredag kl. 10-14